Κορονοϊός: Τη χαλάρωση των μέτρων στις 26 Μαΐου στη Βρετανία εξετάζει ο Τζόνσον

 

Η 26η Μαΐου είναι -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Sun- η ημερομηνία που έχει αποφασίσει η βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει τη σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω του κοροναϊού.

Όπως όμως αναφέρει το δημοσίευμα, θα πρέπει μέχρι τότε να έχει μειωθεί αρκετά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του ιού.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη ένα λεπτομερές σχέδιο για τη χαλάρωση των μέτρων, δίνοντας το κατάλληλο χρονικό διάστημα σε εταιρείες, εργοστάσια και καταστήματα ώστε να προσαρμοστούν τις απαιτήσεις των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα παραμείνουν σε ισχύ.

Το διάστημα αυτό θα αξιοποιηθεί επίσης, σύμφωνα με τη Sun, ώστε να πειστεί ο κόσμος ότι είναι ασφαλές να βγει από τα σπίτια του, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Βρετανών θα φοβόταν να επιστρέψει σε έναν πιο ομαλό ρυθμό καθημερινότητας μετά από το μήνυμα «μείνετε σπίτι». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα, τα 2/3 των πολιτών έχουν αναπτύξει φοβία λόγω κοροναϊού.

Εκτός φιλοξενία και εστίαση

Η άρση των περιορισμών δεν θα περιλαμβάνει τους τομείς της εστίασης και της φιλοξενίας, που θα μείνουν εκτός. Παράλληλα, θα καθυστερήσουν ακόμα περισσότερο οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως και τα σχολεία που δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης