Εμποροι Αιγιάλειας: κ.Υπουργέ, σταματήστε το "πάρτι" των Μεγάλων εις βάρος των μικρών

 

Σε επιστολή του το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας αναφέρει:

   Προς :

1) Υπουργό Ανάπτυξης 

 Αξιότιμο κ. Άδωνι Γεωργιάδη

2) Υφυπουργό Βιομηχανίας & Εμπορίου

 Αξιότιμο κ. Νίκο Παπαθανάση

 

Στο ίδιο έργο θεατές  και με τον πήχη να είναι και πάλι υπέρ των πολυεθνικών και τα χιλιάδες καταστήματα του λιανεμπορίου να παρακολουθούν χωρίς να  μπορούν να αντιδράσουν. Με ποια κριτήρια κ. Υπουργέ θα ανοίξετε πρώτα τις λίγες πολυεθνικές των αθλητικών ειδών , όταν μέσα στο χώρο τους  υπάρχουν και υποδήματα και κάζουαλ, (casual) ρούχα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα χιλιάδες καταστήματα ένδυσης, υπόδησης αλλά και στο υπόλοιπο λιανεμπόριο που θα ανοίξουν μετά από μία εβδομάδα??  Με ποιά κριτήρια ανοίγετε τις λίγες μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ  και όχι ταυτόχρονα και τα εκατοντάδες καταστήματα που πουλάνε ταυτόχρονα ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευών ??

Οι εποχές στο Εμπόριο είναι δύσκολες αν όχι τραγικές!! Το να ανοίξουν νωρίτερα κάποια μεγάλα «ονόματα» και να ξεπουλήσουν είναι  ιδιαίτερα άδικο την εποχή που  τα πάντα έκλεισαν και η οικονομία χτύπησε κόκκινο!

Από χθες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες επαγγελματιών και Εμπόρων που ζητούν ίση μεταχείριση όταν για σχεδόν δύο μήνες οι πολυεθνικές πωλούσαν  ανενόχλητες, ενώ το υπόλοιπο εμπόριο παρέμενε κλειστό! Δεν είναι αν  μη τι άλλο ισότιμο και πολιτικά ορθό στους ανθρώπους που έχουν υποστεί τόσα πολλά όπως το να κλείσουν τα καταστήματά τους, περιμένουν ακόμα τα 800 ευρώ της βοήθειας που  δεν φτάνει ούτε για τις βασικές ανάγκες  να συνεχίζουν να υπομένουν  πρακτικές που δεν τηρούν το «περί δικαίου αίσθημα»

Κύριοι της κυβέρνησης με υπόμνημα  του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας στις 31 Μαρτίου και αρ.πρωτ:6481 προς τον αξιότιμο Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχαμε καυτηριάσει και καταδικάσει το γεγονός πως οι πολυεθνικές  και οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων συνέχισαν να πωλούν ανενόχλητα  είδη οικιακής χρήσης, έπιπλα, ρούχα, υποδήματα, γυαλιά, ηλεκτρικά είδη, βιβλία, λαμπάδες, αξεσουάρ αυτοκινήτων, κλπ δημιουργώντας  αθέμιτο ανταγωνισμό και αν και ήταν κάτι το νόμιμο, ήταν όμως τουλάχιστον ανήθικο όταν ολόκληρο σχεδόν το λιανεμπόριο είχε κλείσει με κρατική εντολή. Δυστυχώς πριν ένα μήνα το αίτημα μας  δεν εισακούστηκε. Σήμερα που οι φωνές έχουν αντικατασταθεί από  κραυγές αγωνίας των εκατοντάδων μελών μας και φυσικά σεβόμενοι τα μέτρα πρόληψης και τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, ζητάμε τα καταστήματα  λιανεμπορίου αθλητικών και ηλεκτρονικών ειδών να ανοίξουν ΟΛΑ ΜΑΖΙ ή στις 4 Μαΐου ή στις 11 Μαΐου, τηρώντας φυσικά όλους τους κανόνες υγιεινής

Αξιότιμοι κύριοι, είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε για τους Εμπόρους που σας πίστεψαν, σας στήριξαν και σας έφεραν σε αυτή τη θέση που είστε σήμερα και στα πρόσωπά σας είδαν  ένα καλύτερο μέλλον, μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και όλων αυτών που έφεραν τη μικρομεσαία επιχείρηση ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού!

Κύριοι ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ, και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο όπως μας το επικοινωνούν καθημερινά τα δεκάδες εκατοντάδες μέλη μας: <<οι χιλιάδες Έμποροι και οι μικροεπιχειρηματίες ήταν αυτοί που σας έφεραν στην θέση που είστε σήμερα και ΟΧΙ οι πολυεθνικές>>!

 

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβετε σοβαρά υπόψη την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνουμε για να κρατήσουμε έστω και στο και πέντε τις επιχειρήσεις μας ζωντανές! Θέλουμε να σας θυμίζουμε και να σας συγχαίρουμε για τα δίκαια μέτρα που παίρνετε προς όφελος και όχι εις βάρος των χιλιάδων Εμπόρων, Επαγγελματιών και Μικροεπιχειρηματιών !!

 

Διαβάστε επίσης