Κορονοϊός Βρετανία: 360 νέοι θάνατοι, ξεπέρασε τους 21.000 νεκρούς η θλιβερή λίστα των θυμάτων

 

 

Τους 21.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι συνολικά σε νοσοκομεία της Βρετανίας από τον κορονοϊό (21.092), με τους 360 νέους θανάτους που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα «ο δρόμος είναι μακρύς» σε ότι αφορά τον συνολικό αριθμό των νεκρών με τον οποίο πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα που παρουσίασε, ο αριθμός των περιστατικών στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή μειώνεται, ωστόσο, δεν υπάρχει εξίσου γρήγορη μείωση των ασθενών που βρίσκονται σε εντατική θεραπεία. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός ανθρώπων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με Covid μειώθηκε κατά 16%, από 18.667 σε 15.712.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι όσο μικρότερος μένει ο αριθμός μετάδοσης του ιού (κάτω από το 1), τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από το σημείο κορύφωσης της πανδημίας και τόσο περισσότερη θα είναι η ευελιξία της κυβέρνησης να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους θα χαλαρώσει το lockdown. Είπε, επίσης, ότι ο αριθμός εξάπλωσης μειώνεται στα νοσοκομεία, αλλά είναι δυσκολότερο να εξακριβωθεί στους οίκους φροντίδας, ενώ παραμένει άγνωστο κατά πόσο το άνοιγμα των σχολείων επηρεάζει τον αριθμό μεταδοτικότητας.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, εξέφρασε ανησυχία για έναν μικρό αριθμό περιστατικών σε παιδιά που εμφανίστηκαν να έχουν κάποιο είδους σοβαρές επιπτώσεις από τύπο ασθένειας που συνδέεται με τον κορονοϊό. Για το θέμα αυτό ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πόουις, δήλωσε ότι η υπηρεσία δημόσιας υγείας Αγγλίας εξετάζει κατεπειγόντως το θέμα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γίνει κάποια σύνδεση.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε καταβολή χρημάτων ύψους 60.000 λιρών στις οικογένειες προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εργασία τους για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης