Ιταλία: Η Λάτσιο βλέπει... δάκτυλο πίσω από την παράταση της απαγόρευσης προπονήσεων

 

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, αναφορικά με τη σταδιακή επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, προκάλεσαν αντιδράσεις στην ποδοσφαιρική «οικογένεια», δεδομένου ότι μεταθέτει για τις 18 Μαΐου τη δυνατότητα επιστροφής των παικτών στα προπονητικά κέντρα των ομάδων τους.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό του, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την ιατρική επιτροπή, ώστε να διορθωθούν τυχόν ελλείψεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα και να καταστεί εφικτή, έστω και στις 18 Μαΐου, η επιστροφή στις προπονήσεις, ενώ έκανε παράλληλα έκκληση για ενότητα.

Οι πλέον έντονες αντιδράσεις, πάντως, ήρθαν από την πλευρά της Λάτσιο, η οποία μάλιστα «βλέπει» κυβερνητικές αποφάσεις συμφέροντα άλλων ομάδων, που πιθανόν προτιμούν να μην ολοκληρωθεί η σεζόν.

«Η αίσθηση είναι ότι γίνονται διακρίσεις σε βάρος μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ίλι Τάρε, που τόνισε ότι «μας λένε ότι πρέπει να σκεφτούμε την προστασία της υγείας, αλλά ζητάνε από τους παίκτες να τρέχουν στα πάρκα, ανάμεσα στον κόσμο, αντί να τρέχουν στο προπονητικό κέντρο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός, όχι πάντως να βοηθηθεί το ποδόσφαιρο».

Ο παλαίμαχος Αλβανός διεθνής υπογράμμισε ότι η Λάτσιο κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο τον τίτλο (στο σημείο της διακοπής της Serie A, βρισκόταν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους) και κατέληξε λέγοντας:

«Στη Γερμανία, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων συλλόγων πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της επανέναρξης, διότι η συνέχεια του ποδοσφαιρικού συστήματος στη χώρα κινδυνεύει. Το ίδιο ισχύει και στην Ιταλία και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ίντερ και η Μίλαν δεν παίρνουν θέση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διεθνής μέσος της Λάτσιο, Μάρκο Παρόλο, ο οποίος χαρακτήρισε ακατανόητη την απαγόρευση προπονήσεων στα προπονητικά κέντρα, τη στιγμή που (από τη Δευτέρα 4/5) θα επιτρέπεται η ατομική άθληση. «Αυτό το διάταγμα μας τιμωρεί. Ίσως κάποιοι δεν θέλουν να γίνει προσπάθεια να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα», ανέφερε με νόημα ο 35χρονος άσος.

Διαβάστε επίσης