"Σιωπηλά" γιορτάζει φέτος η Παναγία Τρυπητή

 

Χωρίς λιτάνευση, χωρίς χιλιάδες προσκυνητές στην πομπή και τους δρόμους της πόλης, χωρίς ανθοπέταλα να Τη ραίνουν, χωρίς μαθητικά και στρατιωτικά τμήματα να την ακολουθούν, χωρίς φιλαρμονικές να παιανίζουν εορταστικά εμβατήρια, χωρίς την όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, γιορτάζει την Παρασκευή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η Παναγία Τρυπητή, η πολιούχος και προστάτιδα του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας.

Το Ιερό Προσκύνημα της παραλίας παραμένει κλειστό αναμένοντας την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης (που ομολογουμένων έχουν αργήσει αισθητά λόγω της ανίκητης ελληνικής γραφειοκρατίας) και έτσι η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα φιλοξενείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. Μόνο που τα μέτρα ασφαλείας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού εμποδίζουν φέτος τους πιστούς να Την προσκυνήσουν, να ζητήσουν τις μεσιτείες Της και να Την ευχαριστήσουν για τα καθημερινά Της, μικρά και μεγάλα θαύματα. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε με αστυνομικές δυνάμεις στο προαύλιο του ναού, που απέτρεπαν τους λιγοστούς πιστούς που θέλησαν να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν, ενώ και το πρωί της Παρασκευής η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Ας είναι. Η Παναγία όλους μας σκέπει και όλους μας βοηθά, έστω κι αν προσευχηθούμε στο σπίτι μας. Ας ζητήσουμε και πάλι τις πρεσβείες Της για υγεία, αγάπη, γαλήνη και προκοπή. "Την πάσα ελπίδα μου εις Σε ανατίθημι"... και Αυτή θα μας ακούσει, όπως πάντα.

Πηγη: filodimos.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ