Δημοσκόπηση: Πού θεωρούν οι πολίτες ότι «κυκλοφορεί» περισσότερο ο κορονοϊός - Ποιες συνήθειες θα κρατήσουν

από την εταιρεία Interview

Μία νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας από την εταιρεία Interview καταγράφοντας απόψεις της κοινής γνώμης σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την διαχείριση των συνεπειών της κρίσης από την κυβέρνηση. Η έρευνα έγινε πανελλαδικά από 14 μέχρι 20 Απριλίου 2020.

Με βάση λοιπόν ευρήματα της δημοσκόπησης στην ερώτηση «πού κατά την άποψη σας κυκλοφορεί περισσότερο ο κορονοϊός», το 78% ανέφερε στα ΜΜΜ, το 54% σε επιφάνειες, το 48% στο σούπερ μάρκετ και το 28% στους χώρους εργασίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η απάντηση των πολιτών στην ερώτηση «Όταν με το καλό αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, εσείς ποιες από τις παρακάτω πρακτικές θα διατηρήσετε». Το 88% απαντά ότι θα διατηρήσει το πλύσιμο των χεριών για 20 δευτερόλεπτα, το 76% θα αποφεύγει χώρους με συγχρωτισμό ενώ το 53% θα χρησιμοποιεί μάσκα.

Στη βαθμολόγηση των πολιτικών προσώπων ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παίρνει 8,1 (με άριστα το 10) από τους πολίτες, αμέσως μετά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παίρνει 7,6 και ακολουθεί ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννης Βρούτσης παίρνει 6,6.

Στην ερώτηση «Πώς αξιολογείτε τη στάση του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, από το 1 (πολύ κακή) έως το 10 (πολύ καλή), την περίοδο της πανδημίας;» ο πρωθυπουργός λαμβάνει 8,3.

Στην ερώτηση για τη στάση του κ. Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την περίοδο της πανδημίας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 4,0%.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Διαβάστε επίσης