Ο ...ιός Αχαϊας και Ηλείας

του Νίκου Μοίραλη, Δημοτικού Συμβούλου Πατρέων

 

Ο κορονοϊός έχει μπει στη ζωή μας τους τελευταίους 2 μήνες κι έχουμε αλλάξει την καθημερινότητα μας για να προστατευθούμε από την εξάπλωση & τη μεταδοτικότητα του.

Οι ευπαθείς ομάδες με χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν πιο πολύ όπως κι οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι από τις νεαρές ηλικίες. Όλοι μπορούμε να νοσήσουμε όμως ο οργανισμός του καθενός μας το αντιμετωπίζει διαφορετικά.

Θρηνούμε σήμερα πάνω από 100 συμπολίτες μας κι ο πρώτος που έφυγε από κοντά μας ήταν ο γνωστός σε όλους μας στη δυτική Ελλάδα, κάτοικος Αμαλιάδας, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

Δεν γίνεται όμως να ξεχάσουμε πως την τελευταία δεκαετία η Ηλεία & η Αχαια ζουν στον Αστέρα ενός άλλου ιού που δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες κι ούτε υπολογίζει προγενέστερες ασθένειες...

Προφανώς αναφέρομαι στην Καρμανιόλα Πατρών-Πύργου όπου από το 2009 έως το 2019 είχαμε 290 τροχαία ατυχήματα και 130 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

75 τραυματίστηκαν σοβαρά & 351 την γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα. Στο σύνολο τους 556 θύματα βίωσαν τον τρόμο σε μια εθνική οδό.

Οι ευθύνες είναι αμέτρητες για όλες τις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την συγκεκριμένη εργολαβία και μας βαραίνουν όλους ανεξαιρέτως, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο!

Τα έργα ακόμη μια φορά με εντολή του υπουργού μεταφορών σταμάτησαν και βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν με επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, παζάρι με τους επιχειρηματιες των επιμέρους εργολαβιών κι ούτω καθεξής...

Όταν με το καλό φύγει από την καθημερινότητα μας ο κορονοϊός ας εξετάσουμε σοβαρά την πανδημία που καλά κρατεί ανάμεσα στους δυο νομούς Ηλείας & Αχαΐας.

Ας δούμε την ίδια ευαισθησία, τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια επιθυμία για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου από την σημερινή κυβέρνηση για άμεση έναρξη των εργασιών χωρίς να μπαίνει στο τραπέζι το κόστος της εργολαβίας.

Υ.Γ. Χθες το μεσημέρι, μεγάλη Πέμπτη θρηνήσαμε ακόμα έναν συμπολίτη μας.
80 χρόνων με δίκυκλο...

Θα μπορούσε να είχε φύγει από κορονοϊό!

Διαβάστε επίσης