Οριστική αναβολή για το Φεστιβάλ των Καννών λόγω κοροναϊού

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών δεν θα διεξαχθεί φέτος «στην αρχική του μορφή» εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού, αλλά οι διοργανωτές δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να εξετάζουν επιλογές για ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Καννών ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 23 Μαΐου. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες την παράταση των μέτρων απαγόρευσης έως τις 11 Μαΐου και οι δημόσιες εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και τα φεστιβάλ, δεν μπορούν να διεξαχθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

«Έπειτα από την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου… αναγνωρίζουμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, που αρχικά εξεταζόταν για τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

«Είναι σαφώς δύσκολο να θεωρήσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών μπορεί να διεξαχθεί φέτος στην αρχική του μορφή».

Εντούτοις οι διοργανωτές ανέφεραν πως ξεκίνησαν συζητήσεις με επαγγελματίες του κινηματογράφου στην Γαλλία και στο εξωτερικό.

«Συμφώνησαν ότι το Φεστιβάλ των Καννών, ένας βασικός πυλώνας της κινηματογραφικής βιομηχανίας, πρέπει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, καθιστώντας πραγματικότητα τις Κάννες 2020, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», τόνισαν χωρίς να επεκταθούν σε πιθανές εναλλακτικές.

Διαβάστε επίσης