Παναγιωτόπουλος για εμπλοκή του στρατού στην τήρηση των μέτρων: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο

Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις μεταναστευτικές ροές στα τουρκικά παράλια

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν είναι απλή υπόθεση να επιβάλλουν οι ένοπλες δυνάμεις τα περιοριστικά μέτρα στο εσωτερικό της χώρας. Είναι μια συζήτηση πιο μεγάλη, πιο περίπλοκη» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο σενάριο ούτε υπάρχει, ούτε αναμένεται να υπάρξει στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της επιτήρησης των έκτακτων μέτρων αφορά εξ ολοκλήρου την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα ωστόσο επεσήμανε με νόημα ότι: «Σε κάθε περίπτωση για να τα λέμε όλα, θα δούμε πως θα προχωρήσει η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο. Κανείς δηλαδή δεν έχει ζητήσει από το υπουργείο ή τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλακούν».

Για τα ρεπορτάζ περί «μεταναστών με κορονοϊό στα τουρκικά παράλια»

Ειδική μνεία έκανε και στα δημοσιεύματα περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών με κορονοϊό από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών με κορονοϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία και πως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.

«Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Ενώ συμπλήρωσε ότι ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράται στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.

«Αυτό σημαίνει ότι η αποτροπή που έχουν εντολή και οδηγία από την κυβέρνηση οι δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα να εφαρμόσουν, θα είναι ακόμη πιο εντατική».

Διαβάστε επίσης