Κορονοϊός: Κανένα νέο κρούσμα στη Δυτική Ελλάδα - Μόνο τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται - 49 εξιτήρια

 

Μόνο ένας ασθενής νοσηλεύεται στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του νοσοκομείου του Ρίου. 

Τα καλα νέα είναι οτι από τους 66 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν στη Δυτική Ελλάδα οι 49 έχουν πάρει εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης χθες στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝΠ νοσηλευόταν ένας ασθενής με αναπνευστική υποστήριξη, στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονταν δύο περιστατικά εκ των οποίων το ένα αφορά συμπολίτη γιατρό που βγήκε χθες από τη Μονάδα ενώ στην ΩΡΛ πανεπιστημιακή Κλινική χθες δεν νοσηλευόταν κανένα ύποπτο περιστατικό. 

Ο 52χρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» παραμένει σε σταθερή κατάσταση. 

Σε ότι αφορά τον γενικό γιατρό, που διατηρεί ιατρείο στο Αιτωλικό, επιβεβαιώθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό αλλά η κατάστασή του δεν ήταν ανησυχητική κι έτσι αναχώρησε από το ΠΓΝΠ και νοσηλεύεται κατ' οίκον.

Την ίδια ώρα δόθηκαν 14 αρνητικές απαντήσεις σε δείγματα ύποπτων κρουσμάτων που ελέγχτηκαν στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου του ΠΓΝΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αν και η Δυτική Ελλάδα ήταν η πρώτη περιοχή που κατέγραψε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων η λήψη άμεσων μέτρων φαίνεται πως λειτούργησε αποτελεσματικά. 


 

Διαβάστε επίσης