Αυτό είναι το Νο1 λάθος που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου

 

Το δέρμα μιας γυναίκας είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στη ρουτίνας περιποίησής της καθώς ένα καθαρό, λαμπερό πρόσωπο είναι ένδειξη υγείας και ομορφιάς. Θα πρέπει να ακολουθείς όλο το χρόνο κάποιες συνήθειες για την φροντίδα της επιδερμίδας σου όπως τη χρήση ποιοτικών προϊόντων, καλό ντεμακιγιάζ και σωστό καθαρισμό του προσώπου.

Πιθανόν να γνωρίζεις ότι τα μαντηλάκια καθαρισμού δεν είναι η καλύτερη λύση για το δέρμα σου και πως οι κυκλικές κινήσεις είναι απαραίτητες όταν εφαρμόζεις την ενυδατική σου κρέμα. Ως εδώ πολύ καλά. Αν νομίζεις όμως πως γνωρίζεις τα πάντα, υπάρχει κάτι που σου διαφεύγει και μάλιστα είναι πιθανό πως το κάνεις κι εσύ καθημερινά.

Για χρόνια ξέραμε ότι το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και ότι το κρύο νερό τους κλείνει, αλλά αυτό είναι ένα μέρος των συμβουλών που πρέπει τελικά να κατατάξουμε στους μύθους. Όπως αποδεικνύεται, αυτό όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι αρκετά επιβλαβές για το δέρμα μας.

Η μετάβαση από ζεστό σε κρύο νερό προκαλεί σοκ στο δέρμα σου, το οποίο έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πρόσωπό σου, οπότε είναι προτιμότερο να διατηρείς χλιαρό το νερό όση ώρα πλένεσαι.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ