Δυτική Αχαΐα: Περιορίστηκαν οι μετακινήσεις στους οικισμούς των Ρομά - Ο "φόβος" της Λάρισας και η ενίσχυση των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.

 

Φαίνεται να έπιασαν τόπο κάπως, τα αυστηρά μέρα και η ενίσχυση της Αστυνόμευσης στη δυτική Αχαΐα και συγκριμένα στους οικισμούς των Ρομά (Κάτω Αχαΐα και Σαγέικα), λόγω του κορονοϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εικόνα του συνωστιμού που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν τη συναντά κανείς σε αυτό το μέγεθος. Ενώ αρκετοί είναι οι Ρομά που επιχειρούν να βοηθήσουν ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητός, ο κίνδυνος που υπάρχει για τους ίδιους αλλά και την τοπική κοινωνία, η πιθανή διασπορά του ιού. Η κατάσταση φαίνεται να άλλαξε, μετά και την είδηση για τα κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισσα που μπήκε σε καραντίνα. 

Κορονοϊός – Δυτική Αχαΐα: Επιστολή στους υπουργούς για την κατάσταση με τους Ρομά

Οι περιπολίες της Αστυνομίας, στους οικισμούς με ηχητικά σηματα και όχι μόνο, είναι καθημερινές επί 24ωρου βάσεως, ενώ συνεχίζεται και η ενημέρωση από την πλευρά της δημοτικής αρχής και των υγειονομικών. σης.
Μετά από συνεννόηση με την δημοτική Αρχή της Δυτικής Αχαΐας, η ανταπόκριση της Αστυνομίας ήταν άμεση, τόνισε ο ταξίαρχος κ. Μιχαλόπουλος και πλέον οι κάτοικοι του οικισμού των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα, φαίνεται να εναρμονίζονται με τις οδηγίες των αρχών, αφού σταμάτησαν τις ομαδικές συγκεντρώσεις στην πλατεία και τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
Όπως έχουμε ήδη γράψει, στη δυτική Αχαΐα, έχουν επιδοθεί 250 πρόστιμα μέχρι σήμερα, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές κατά περίπτωση. 
 

Διαβάστε επίσης