Περιορισμός κυκλοφορίας: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ώρες

 

Την αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα τον Απρίλιο, ο οποίος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Μπορεί μέχρι σήμερα η πλειοψηφία των πολιτών να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, ωστόσο υπάρχει επαγρύπνηση το επόμενο διάστημα, εξ’ ου και το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να αναβαθμιστεί.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αξιολογείται κάθε ημέρα η κατάσταση και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκρίνονται δύο μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν αύξηση των προστίμων για όσους έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά και πιο εντατικούς ελέγχους στις εθνικές οδούς.

«Το μόνο μέτρο το οποίο θα μπορέσει να παρθεί τις επόμενες ημέρες είναι αυστηροποίηση των προστίμων -ενδεχομένως αύξηση γι’ αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά -και έλεγχος στις εθνικές οδούς προκειμένου να μην παρατηρηθεί μαζική προσπάθεια παραβίασης των περιορισμών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις ή πλαφόν στα SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είχαμε εξετάσει αυτά τα σενάρια, ωστόσο αυτή τη στιγμή εστιάζουμε την προσοχή μας στα σημεία που παρατηρείται παραβατική συμπεριφορά και θα επαναξιολογήσουμε τη στάση μας».

«Όλα τα εργαλεία είναι στο τραπέζι, ωστόσο αυτή τη στιγμή απομακρύνεται αυτό το σενάριο» πρόσθεσε.

Ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων τον Μάιο, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «επειδή έχουμε λάβει αυστηρά και έγκαιρα μέτρα, γι’ έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από άλλες χώρες. Αυτό για να το διαφυλάξουμε πρέπει να μείνουμε σπίτι για τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα τηρήσουμε αυτά, θα μπορέσει να υπάρξει μια χαραμάδα που θα μπει λίγο φως ώστε ο Απρίλιος να είναι η αφετηρία πάνω στην οποία θα χτίσουμε τον Μάιο».

«Θα σχεδιάσουμε στρατηγική που θα περιλαμβάνει προσεκτικά βήματα ώστε να μην πάει χαμένος ο κόπος και οι προσπάθειες όλης της περιόδου» υποστήριξε, κάνοντας λόγο για σταδιακή, αργή και μετρημένη επαναφορά στην κανονικότητα.

 

«Κλειδώνουν» τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες των διοδίων

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», οι έλεγχοι στα διόδια είναι αυστηροί και συνεχείς στα διόδια της Ελευσίνας, με την τροχαία να σταματά το 70% των διερχόμενων οχημάτων, προκειμένου να γίνει γνωστός ο λόγος της μετακίνησής τους.

Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους που έχουν την σχετική άδεια από τον εργοδότη τους, είτε για μόνιμους κατοίκους που έχουν πάρει κατ’ εξαίρεση άδεια μετακίνησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην περάσει κανένα ΙΧ, αν δεν γίνει έλεγχος.

in.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ