Oμόλογα: Κοντά στο 2% η απόδοση του 10ετούς

Σε υψηλά εβδομάδας αναρριχήθηκε η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, με το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές να στρέφει τους επενδυτές μακριά από το καταφύγιο του γερμανικού κρατικού χρέους. Διατηρούνται οι πιέσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς πολύ κοντά στο όριο του 2% και το περιθώριο(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 242 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς αναρριχήθηκε ενδοσυνεδριακά στο 1,95%, ακολουθώντας την πορεία του αντίστοιχου ιταλικού ομολόγου, με το κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη δεκαετία να διευρύνεται στο 1,57%.

Οι ανακοινώσεις μικρότερου αριθμού θανάτων σε Ιταλία και Ισπανία -τις δύο χώρες στο επίκεντρο της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη- αναπτερώνουν τις ελπίδες για φως στην άκρη του τούνελ, επισημαίνει ο Έρικ Νίλσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit.

«Συνεχίζονται όμως οι αρνητικές ειδήσεις, αυτό το τούνελ είναι αρκετά μακρύ», προσθέτει, επικαλούμενος τα αποθαρρυντικά στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη και την πτώση των γερμανικών παραγγελιών. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ανήλθε στο -0,39%, στα υψηλότερα επίπεδα εβδομάδας, έχοντας όμως απομακρυνθεί από τα πρόσφατα υψηλά δεκαμήνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ