Περιοδεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με λείψανα αγίων για τον κορονοϊό

 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς περιόδευσε ανεπίσημα όλη την Μητρόπολη κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr o Μητροπολίτης προέβη σε αυτή την πράξη με αφορμή την απειλή του κοροναϊού χωρίς να ενημερώσει ιερείς και πιστούς.

Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες , τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επέτρεψε ο Μητροπολίτης να ενημερωθούν οι ενορίτες και δεν τέλεσε καμία ακολουθία στους Ναούς που στάθμευσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε στάση σε Φλωριάδα, Μπούκα, Πλαγιά και Άγιο Νικόλαο Βονίτσης, Πάλαιρο , Πετροχώρι Θέρμου, Περιθώρι και Ι.Μονές Λιγοβιτσίου και Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης.

«Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ιολογία για όλη την ενορία μας», αναφέρεται εκ του Ι.Ν.
Αγίου Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις της κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.

Διαβάστε επίσης