Κώστας Μπακογιάννης: Θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι μου - ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κίνδυνος ελλοχεύει και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» είπε για τον κορονοϊό

«Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, όλοι οφείλουμε να καταθέσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, στοίχημά μας στην Αθήνα να μην μείνει κανένας μόνος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας τα μέτρα και τις δράσεις του δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης στην ΕΡΤ, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», οι διαφορές του είναι δύο: πρώτον οι παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς πλέον το πρόγραμμα είναι πολυδύναμο, και δεύτερον η διεύρυνσή του, καθώς έχει επεκταθεί σε περισσότερους ωφελούμενους.

Για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ ο κ. Μπακογιάννης είπε πως ο δήμος θα κάνει 16.000 διανομές μέσα σε μία εβδομάδα ενώ για το συσσίτιο του δήμου, που δεν μπορούσε να συνεχιστεί όπως γινόταν, δίνεται πλέον λίστα ωφελουμένων μέσω ΚΥΑΔΑ και ο δήμος Αθηναίων μοιράζει κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μίας εβδομάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης προανήγγειλε τις επόμενες ημέρες τη λειτουργία νέας δομής για τους άστεγους, που θα συνδυάζει κέντρο ημέρας, υπνωτήριο και ξενώνα, ενώ για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού είπε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων σέβεται τα μέτρα και κατανοεί την αναγκαιότητα, βεβαίως υπάρχουν εξαιρέσεις και όσο περνά ο χρόνος είναι και πιο δύσκολο στη διαχείρισή του.

«Ως κοινωνία δείχνουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μακάρι να το διατηρήσουμε αυτό, ο κίνδυνος ελλοχεύει και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς τέλος πού θα κάνει Πάσχα, ο κ. Μπακογιάννης είπε πως θα κάνει στο μπαλκόνι του. «Τι να κάνω, αφού δεν μπορώ να ψήσω στο Καρπενήσι θα ψήσω στο μπαλκόνι μου» είπε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ