Χαρδαλιάς: 6.687 Έλληνες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα

 

Η μάχη ενάντια στην εξάπλωση της νόσου συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανένα εφησυχασμό, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Επανέλαβε ότι πρέπει να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες, καθώς είναι ο μόνος δρόμος για να ξεπεράσουμε τον «Γολγοθά».

6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα

Οπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, 6.687 πολίτες βρίσκονται σε απόλυτη καραντίνα και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε όλη τη χώρα. Κάποιες περιπτώσεις συγκεκριμένες από περιοχές που έρχονται με μεγάλο επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή ελέγχονται και σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. «Η ατομική ευθύνη του καθενός και ειδικά των ασυμπτωματικών είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, όμως και η ευθύνη του κράτους είναι ξεκάθαρη και την ευθύνη αυτή την έχουμε αναλάβει. Δεν είναι εύκολο να επιτηρήσεις όλες αυτές τις καραντίνες, αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση σε όλη τη χώρα», τόνισε ο υφυπουργός.

Περισσότερα πρόστιμα

Όσον αφορά στο μέτρο προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε, ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περισσότερων προστίμων και απευθυνόμενος «στους λίγους που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος», είπε ότι η συμμόρφωση όλων είναι απαραίτητη για να πετύχουμε το στόχο μας και να εμποδίσουμε την διασπορά της νόσου. Κάθε αναίτια μετακίνηση αποδυναμώνει την προσπάθεια μας και υπονομεύει τη στοίχιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών γύρω από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων».

Έκανε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για το χρονικό διάστημα το οποίο τους έχει ζητηθεί. «Δεν είναι κάτι το οποίο απλά το ζητάμε, το απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αποδέχεται, αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε ότι χθες παρελήφθη υγειονομικό υλικό 11 τόνων που δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα και θα διατεθεί άμεσα στις υγειονομικές μονάδες. Στα επόμενα 24ωρα, είπε, αναμένονται και άλλες ειδικές πτήσεις από διάφορους προορισμούς με υγειονομικό υλικό.

Διαβάστε επίσης