Δάνεια: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της τρίμηνης αναστολής δόσεων

 

Για όσα φυσικά πρόσωπα είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα προβλεφθεί τρίμηνη αναστολή των δανείων τους. Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης οι τράπεζες με ένα τηλεφώνημα θα ενημερώσουν τους δικαιούχους.

Τρίμηνη αναστολή θα ισχύσει και για το σύνολο των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση ενώ θα δοθεί το δικαίωμα για εξειδικευμένες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Όπως είπε ο υπουργός αυτά συμφωνήθηκαν σε χθεσινές τηλεφωνικές συσκέψεις με την Ελληνική Ένωση Τράπεζων και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων.

 Στη συμφωνία αυτή θα συμμετάσχουν και οι δικηγορικές εταιρείες οι οποίες κάνουν διαχείριση απαιτήσεων και οι οποίες μέχρι τώρα λειτουργούσαν σε διαφορετικό καθεστώτος.

 Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε όσους δεν έχουν πληγεί να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις τους ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία όταν τελειώσει η υγειονομική κρίση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρχουν πλέον οχλήσεις τόσο από εισπρακτικές όσο και από δικηγορικές εταιρίες και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις με αυτή τη δραστηριότητα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, και συνεχίσει το υπουργείο να λαμβάνει καταγγελίες γιαυτό το θέμα, θα προχωρήσει σε δραστικά μέτρα.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε ανακοινώσει ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι ΚΑΔ για τις δραστηριότητες που πλήττονται διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια δυναμική λίστα που θα συνεχίσει να συμπληρώνεται.

Τέλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης δήλωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με διεθνείς και ευρωπαικούς οργανισμούς ώστε να εξασφαλιστούν και νέες πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να παρασχεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ρευστότητα και ευελιξία στις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης