Γεωργιάδης για πλειστηριασμούς: Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς - ΒΙΝΤΕΟ

υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

"Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία εκπνέει στις 30 Απριλίου και τα κόκκινα δάνεια απάντησε ότι το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο. Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα. Εάν υποτεθεί ότι έχουμε κρίση που περνούν τις σημερινές προβλέπεις θα έχουμε παγκόσμια κρίση, ανέφερε υπουργός, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες είναι στο ευρωσύστημα και από χτες ανήκουν απολύτως με την απόφαση της ΕΚΤ στην ίδια ταχύτητα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης. Η κρίση, ανέφερε, θα κρατήσει δύο μήνες, όποτε θα αρχίσει η επιδημία να κατέρχεται.

Για το φρένο στις εισπρακτικές ανέφερε πως μόλις το ανακοίνωσε, όλες οι εταιρείες βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Όπως είπε ακόμη, βγήκε μια ανακοίνωση, όπου καταλήξαμε ότι όσοι είναι δικαιούχοι του 800ρικου θα λαμβάνουν μια αναστολή 3 μηνών, καθώς αν δεν δώσει έγκριση ο πελάτης η οφειλή του «κοκκινίζει». Πρόκειται για τυπική διαδικασία, κατέληξε.

 

 

Διαβάστε επίσης