Κορονοϊός: Έφθασε στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο - Τι λέει η εταιρεία

ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗ Ο ΑΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Στο λιμάνι της Κέρκυρας αγκυροβόλησε το MSC Opera, όπως ανακοίνωσε η MSC Cruises, ενώ στους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν όπως είχε προγραμματιστεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας "ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών Αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα ​​από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.

Οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα".

Επίσης, επισημαίνεται ότι "οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους. Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας. Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος".

Διαβάστε επίσης