Πάτρα: Επίθεση αναρχικών με βαριοπούλες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκονται στο κέντρο τη Πάτρας, πραγματοποίησαν αναρχικοί το βράδυ του Σαββάτου . Σε μια καταδρομική επίθεση η ομάδα των αναρχικών μπήκε στην πολυκατοικία που λειτουργούν τα γραφεία της ΝΔ και με βαριοπούλες έσπασαν την πόρτα. 

Γιαυτή την επίθεση οι αναρχικοί με ανάρτησή τους σε γνωστό ιστότοπο , που φιλοξενεί τις απόψεις τους ανάφεραν:

Το Σάββατο 29/2 επιτεθήκαμε με βαριοπούλες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας σπάζοντας την πόρτα.

Το ίδιο βράδυ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, αναζητώντας την ελπίδα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δακρυγόνα και το ξύλο των κατασταλτικών δυνάμεων. Το ξύλο και τα δακρυγόνα που επιβάλλει η πολιτική των κλειστών συνόρων και η αντιμεταναστευτική-φασιστική πολιτική της ΝΔ. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βιώνουν το καθεστώς εξαίρεσης και παρανομοποίησης. Βρίσκονται έγκλειστοι, ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-φυλακές, αποκλεισμένοι από βασικούς πόρους διαβίωσης, υγείας και παιδείας. Αφού επιβίωσαν από το μακελειό και τι βόμβες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την φασιστική πολιτική της ΕΕ και τις επιθέσεις των παρακρατικών συμμοριών.

Το προηγούμενο βράδυ, μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο της ΝΔ στα νησιά του Β. Αιγαίου, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα στους φοιτητές που βρισκόντουσαν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ. Μια κατάληψη που πραγματοποιήθηκε έπειτα από την εισβολή του ειδικού φρουρού, επίδοξου Κορκονέα, με όπλο στον προαύλιο χώρο της σχολής και την μετέπειτα επίθεση των ΜΑΤ. Η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση απαντήθηκε με μαζικές διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις.

Την Πέμπτη 26/2 η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο συνεχίζοντας την βάρβαρη αντεργατική και αντικοινωνική κρατική πολιτική.

Την Τρίτη 24/2 ο Μητσοτάκης είχε προσκληθεί στην εργοδοτική φιέστα της ΓΣΕΕ του υποταγμένου συνδικαλισμού, της ταξική ειρήνης και συνδιαλλαγής. Ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του κράτους και της κυβέρνησης με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων τόσο εντός, όσο και εκτός του χώρου.

Τη στιγμή που τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε κατεχόμενη ζώνη, εκκενώνονται καταλήψεις, αγωνιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατασταλτική μανία του κράτους, καταπατείται το άσυλο, που πραγματοποιείται μια ανηλεή επίθεση σε δικαιώματα, κεκτημένα, ανάγκες και ελευθερίες, ποινικοποιείται ο συνδικαλισμός και κάθε μορφή αντίστασης, που κατατίθεται νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παρανομοποιούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αβαντάρονται οι ακροδεξιές ομάδες κρούσης, που φουντώνουν τα σύννεφα του πολέμου και η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο, το αναρχικό και το κοινωνικό και ταξικό κίνημα πρέπει να πάρει θέση μάχης. Πρέπει να βγει μπροστά και να σημάνει την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να βρεθούμε στους δρόμους, φουντώνοντας τις φλόγες των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων όπου αυτές υπάρχουν και αναζωπυρώνοντάς τες όπου αυτές δεν υπάρχουν. Να σπάσουμε την κρατική-καπιταλιστική κανονικότητα. Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά και χώρο εργασίας.

Να βγούμε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους υψώνοντας οδοφράγματα αλληλεγγύης και αντίστασης στις επιταγές της εξουσίας. Έχουν κάθε λόγο να φοβούνται. Έχουμε όλου τους λόγους του κόσμου να αγωνιζόμαστε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ