Αρχαία Ολυμπία: Διαρρήκτες σάρωσαν την περιοχή - Έριξαν υπνωτικό σε σκυλιά - Άδειασαν σπίτια και αποθήκες

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Φλόκα του δήμου Αρχ. Ολυμπίας μετά τα απανωτά περιστατικό κλοπών και διαρρήξεων στο χωριό τους. Οι κάτοικοι μιλώντας στο ilialive.gr ανέφεραν πως εκτίμησή τους είναι πως οι δράστες είναι απο την περιοχή ξέρουν που χτυπούν και γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες.

Ο ιδιοκτήτης κατοικίας στην είσοδο του Φλόκα, πριν μερικές ημέρες έλλειψε για λίγο με τη σύζυγό του και τα παιδιά από το σπίτι και μόλις επέστρεψε διαπίστωσε πως έπεσε θύμα διαρρηκτών, που είχαν μάλιστα υπνωτίσει και τα σκυλιά τους.

“Φύγαμε από δω με τη γυναίκα μου και με τα παιδιά στις 11:30 με 11:45 στις 3 του μήνα για να πάμε τον μικρό μου γιο στον παιδίατρο. Γυρίσαμε στη 1.30 και όταν κατέβηκα είδα την πόρτα του σπιτιού την εξωτερική παραβιασμένη. Πίστεψα ότι είχα ξεχάσει να την κλείσω με το τηλεχειριστήριο. Μόλις μπήκα στο σπίτι, κοιτάζω στο σαλόνι πεσμένα τα ρούχα. Μπαίνω μέσα στα δωμάτια όλα τα πράγματα ήταν κάτω. Μου έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά που είχαμε στο σπίτι. Τα ρολόγια μας, τη βέρα μου και τα κοσμήματα από τον αρραβώνα με τη γυναίκα μου. Μου είχανε χτυπήσει τα σκυλιά τα δύο τα μεγάλα και όταν ήρθα τα βρήκα υπνωτισμένα. Τα σκυλιά συνήλθαν στις εννέα το βράδυ.

Πιθανότατα τους είχαν ρίξει υπνωτικό όμως, τα είχαν χτυπήσει κιόλας. Τα σκυλιά τα έχω σαν παιδιά μου, αν θα ήμουνα εδώ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της Αρχαίας Ολυμπίας, ήρθε εδώ το περιπολικό, μπήκε μέσα ο αστυνομικός, είδε τα πράγματα και την επόμενη μέρα ήρθε και η σήμανση να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. Ακόμα από την Αστυνομία δεν έχω μάθει αν υπάρχει κάτι νεότερο. Δεν πιστεύω όλη αυτή την καταστροφή στο σπίτι να την έκανε ένα άτομο. Πιστεύω σίγουρα ότι υπήρχαν τσιλιαδόροι και βοηθοί. Παραβίασαν και την κεντρική πόρτα της εισόδου αλλά και την πίσω πόρτα του σπιτιού, την οποία δεν κατάφεραν να ανοίξουν και έσπασαν το παντζούρι με λοστό και μπήκαν μέσα” είπε ο ιδιοκτήτης που ζημιώθηκε απο την διάρρηξη, κατά 1000 ευρώ μετρητά και 3000 ευρώ σε αξία κοσμημάτων.

Κάτοικος του χωριού ο Αντρέας Παπαντωνόπουλος, έκανε λόγο για το φόβο που έχει κυριεύσει πολλούς στο χωριό και την ελλιπή αστυνόμευση. “Είναι λογικό να φοβόμαστε όλοι στο χωριό. Υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση. Ενδείξεις ότι ο δράστης είναι από εδώ έχουμε αρκετές, δεν έχουμε όμως αποδείξεις. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, καμιά κουβέντα. Τώρα από κει και πέρα, η Αστυνομία είναι το θέμα τι κάνει. Περιπολικό κάποιες φορές περνάει από το χωριό αλλά και αυτοί από ότι ξέρω έχουν έλλειψη προσωπικού. Όταν τρεις περιοχές έχουν ένα Αστυνομικό Τμήμα, που θα προλάβουν να πρωτοπάνε αυτοί οι άνθρωποι; Δεν προλαβαίνουν. Όσο για εμάς, φεύγουμε από τα σπίτια μας και όταν επιστρέφουμε φοβόμαστε ότι δεν θα τα βρούμε έτσι όπως τα αφήσαμε. Και δεν είναι ότι απλώς θα σε κλέψουν, κάνουν και πολλές ζημιές. Σπάζουν πόρτες, κάνουν καταστροφές δεν έχουν ιερό και όσιο…” είπε ο κ. Παπαντωνόπουλος.

Ο Θεόδωρος Χριστόπουλος, έπεσε θύμα των διαρρηκτών σε αποθήκη τις προηγούμενες ημέρες. “Ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους, ήρθα μετά την λειτουργία εδώ να ετοιμάσω τα ζώα μου, να τα ταΐσω και διαπίστωσα ότι είχα υποστεί κλοπή. Μπήκαν από την περίφραξη, έσπασαν την πόρτα ενός μικρού οικήματος που έχω εδώ κάτω, μπήκαν μέσα δεν βρήκαν τίποτα από ότι έψαχναν, πιστεύω ότι έψαχναν για αγροτικά μηχανήματα γιατί και πέρυσι πάλι μου είχαν κλέψει το αλυσοπρίονο, κάτι τροχούς, δηλαδή μηχανήματα τα οποία μπορούσαν να τα πουλήσουν εύκολα.

Τώρα λοιπόν δε βρήκαν τίποτα στο σπίτι και μου άδειασαν έναν γεμάτο καταψύκτη, με κρέατα, κοτόπουλα, φαραώνια, παπιά κτλπ. Η ζημιά είναι γύρω στα 1500 ευρώ. Παραβίασαν και την πόρτα του στάβλου αλλά και πάλι μέσα δεν βρήκαν να πάρουν μηχανήματα μικρού όγκου που θα μπορούσαν να τα πάρουν εύκολα και να τα πουλήσουν στην αγορά την δική τους. Όταν διαπίστωσα ότι με έκλεψαν πήγα στο Α.Τ. Ολυμπίας, και μου είπαν, έλα αύριο το πρωί να κάνεις μήνυση. Την επόμενη ημέρα όντως υπέβαλα μήνυση κατά αγνώστων και στη συνέχεια ήρθε και η σήμανση, εδώ η οποία δεν βρήκε αποτυπώματα. Είμαστε πλέον στο στάδιο της αναμονής, αν και όποτε βρεθούν οι κλέφτες. Βέβαια δεν είμαι το πρώτο θύμα εδώ στο Φλόκα.

Έχουμε κι άλλα θύματα στο χωριό. Μία εβδομάδα πριν κλέψουν εμένα είχαν κλέψει και έναν ανιψιό μου εδώ. Μετά μαθαίνω και ένα ακόμα σπίτι μέσα στο χωριό, το διέρρηξαν και έκλεψαν πριόνια και τέτοια αντικείμενα. Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι δράστες, θεωρώ ότι είναι μία ομάδα. Δυστυχώς το χωριό δεν έχει αστυνόμευση και εγώ προέρχομαι από την Αστυνομία και καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού...Ακούγονται πολλά, αλλά χωρίς αποδείξεις είμαι επιφυλακτικός και δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν” σημείωσε ο κ. Χριστόπουλος.

https://www.ilialive.gr/

Διαβάστε επίσης