Στέλιος Πέτσας: Ανατριχιαστική η δήλωση Τσίπρα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

"Ήταν μια ανατριχιαστική δήλωση αυτή, η οποία έγινε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι χρειάζεται μέσα σε 24 ώρες να έρθει να διευκρινίσει ή να πει τι εννοούσε, είναι πολύ προβληματικό. Γιατί αυτό, ξέρετε, δεν είναι στις παρυφές της συζήτησης. Είναι στον πυρήνα της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να αμφισβητείται το Σύνταγμά μας, το οποίο προβλέπει ξεκάθαρα διάκριση των εξουσιών πάνω στην οποία θεμελιώνεται όλο το σύγχρονο κράτος Δικαίου και στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης. Γιατί, λίγο έως πολύ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να ελέγξει όλους τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας. O κ. Τσίπρας, μπροστά τα εσωκομματικά του ζητήματα, προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι άλλοι φταίνε και δεν τα κατάφερε τόσο καλά η Κυβέρνησή του. Δεν έκανε κανένα απολογισμό στην ουσία. Ήταν ένας δήθεν απολογισμός αυτός τον οποίο είδαμε. Αλλά -επαναλαμβάνω- ότι είναι πολύ προβληματικό ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να έχει τέτοιες αντιλήψεις για το πώς θέλει να ελέγξει όλες τις πτυχές της εξουσίας και της δημόσιας ζωής, είτε αυτό αφορά τη Δικαιοσύνη, είτε αφορά τα Μ.Μ.Ε., είτε αφορά τη Δημόσια Διοίκηση. Και, δυστυχώς, είδαμε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, ότι προσπάθησε να τα ελέγξει όλα αυτά. Η ιστορία περιλαμβάνει και το κανάλι, στο οποίο είμαστε, αν μιλάμε για τα θέματα ελέγχου της εξουσίας, όπως είναι τα Μ.Μ.Ε.. Και εγώ χαίρομαι πραγματικά που επί των δικών μου ημερών, ως υπεύθυνου Υπουργού για τα θέματα αυτά, ανοίγουν κανάλια και δεν κλείνουν" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο MEGA.

"Εμείς στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, δεν υπάρχει χώρος για τους οικονομικούς μετανάστες στην Ελλάδα, αντίθετα με τους πρόσφυγες που με το διεθνές δίκαιο που τους διέπει, πάντα θα φροντίσουμε να τους προστατεύσουμε" τόνισε.

"Όλες οι αιτήσεις εξετάζονται ατομικά. Έχει αλλάξει το προφίλ των ανθρώπων που έρχονται" πρόσθεσε.

"Οι διαδικασίες που προβλέπονται οδηγούν σε 24 ημέρες ολοκλήρωσης της αρχικής αίτησης ασύλου" ανέφερε ο κ. Πέτσας.

"Κάθε Παρασκευή έχουμε επιστροφές, προσπαθούμε να φτάσουμε τον στόχο που είναι 200 επιστροφές την εβδομάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο 2020 και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε" συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για επικείμενο ανασχηματισμό απάντησε "εμείς έχουμε καθιερώσει μια διαδικασία που περιλαμβάνει την αξιολόγηση ανά εξάμηνο των υπουργών και τον προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο. Άρα με την ίδια ευκολία που κάποιοι προεξοφλούν ανασχηματισμό θα λένε ότι εφόσον διαμoρφώνονται οι συνθήκες για το επόμενο εξάμηνο, άρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα ανασχηματισμός. Η αξιολόγηση συνεχίζεται, ο Πρωθυπουργός θα είναι σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας".

Διαβάστε επίσης