Εύκολα ο Παναθηναϊκός, 3-1 τον Παναιτωλικό

 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ σε παιχνίδι για την 24η αγωνιστική της Super League. Πρωταγωνιστής ήταν ο νεαρός Βαγιαννίδης που σκόραρε στο 23’ και έδωσε ασίστ στο 40’ για να βάλει γκολ ο Ζαχίντ. Ο Μακέντα με πέναλτι στο 49’ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στις καθυστερήσεις ο Ντάουντα μείωσε για την ομάδα του Αγρινίου.

Μετά από ένα πολύ «αναιμικό» πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 13’ και τη χαμένη ευκαιρία του Ζαχίντ. Όσο περνούσε η ώρα, οι «πράσινοι» ανέβαζαν την πίεσή τους κυρίως από το δεξί άκρο και στο 23’ βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όταν ο Βαγιαννίδης «τρύπωσε» στην περιοχή μετά το γύρισμα του Κουρμπέλη και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Ένα γκολ που καταγράφηκε ήδη στα βιβλία της... στατιστικής, καθώς ο νεαρός άσος σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών (έχει γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2001), έγινε ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη Super League, μετά τους Σωτήρη Νίνη και Χάρη Μαυρία.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχασαν πολλές ευκαιρίες με τους Δώνη (33’), Χατζηθεοδωρίδη (37’), με τους Αγρινιώτες να «απαντούν» στο 38’ με διπλή ευκαιρία των Μουνιέ και Τάχαρ, στους οποίους είπε «όχι» ο Διούδης με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο 40’ ο Αποστολάκης κι ο Βαγιαννίδης κυκλοφόρησαν πολύ έξυπνα τη μπάλα σε μικρό χώρο, ο τελευταίος έβγαλε τον Ζαχίντ σε θέση βολής κι ο Νορβηγός αφού απέφυγε και τον Μαλή, με χαμηλό πλασέ έκανε το 2-0.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε με διάθεση να «τελειώσει» τον αγώνα και το έπραξε μόλις στο 49’, όταν ο Χατζηγιοβάνης ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Μαλή. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα κάνοντας το 3-0. Το παιχνίδι έγινε από εκεί και πέρα... τυπική διαδικασία, με τον Παναιτωλικό να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 90’+1’ με κοντινή κεφαλιά του Ντάουντα, σε σέντρα του Κέβιν.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1 (Novasports 1)

Γκολ: 23' Βαγιαννίδης (Παναθηναϊκός), 40' Ζαχίντ (Παναθηναϊκός), 49' πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός), 90'+1 Ντάουντα (Παναιτωλικός)

Κίτρινες κάρτες: Δώνης - Μαλής, Ντάλσιο

Κόκκινες κάρτες: -

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος (6' Νούνες), Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης (79' Νατζ), Πούγγουρας, Βαγιαννίδης (61' Αγιούμπ).

Παναιτωλικός: Φερνάντες, Μαλής, Σίεστεντ, Μάρτιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντάλσιο, Μουνιέ (58' Ντουάρτε), Άλβαρες (59' Μιμίτο), Ρόσα (72' Φυτόπουλος), Ντάουντα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ