O κορωνοϊός χτυπά τη μουσική και τη μόδα

 

Τα πάνω - κάτω στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων έχει φέρει ο φονικός κορωνοϊός ο οποίος μεταδίδεται με γοργούς ρυθμούς προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία. Ένας από τους πολλούς τομείς που έχουν πληγεί και μάλιστα έντονα εξαιτίας της νέας αυτής νόσου είναι και η μουσική βιομηχανία καθώς δεκάδες είναι οι συναυλίες που έχουν ακυρωθεί τόσο εντός όσο και εκτός Ασίας.

Είναι προφανές ότι όταν υπάρχει κίνδυνος διασποράς μια ασθένειας οι εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου θα πρέπει να αποφεύγονται. Με αυτή τη λογική λοιπόν ακυρώθηκαν, μέσα στον τελευταίο μήνα, πολλές ζωντανές εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών τόσο της δημοφιλέστατης Κ-Pop σκηνής όσο και του διεθνούς ρεπερτορίου.

Ανάμεσά τους και o διάσημος ράπερ Στόρμζι ο οποίος ανακοίνωσε πως θα επανασχεδιάσει την παγκόσμια περιοδεία του εξαιτίας του Κοροναϊού. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τον Μάρτιο συναυλίες του σε Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κίνα και Νότιο Κορέα.
«Ανυπομονούσα για την περιοδεία μου στην Ασία, ανυπομονούσα να παίξω σε κάποια επικά sold out εκεί αλλά δεδομένου ότι υπάρχουν ανησυχίες που σχετίζονται με λόγους υγείας και συγκεκριμένες ταξιδιωτικές οδηγίες, με αφορμή τον κορονοϊό, αναγκάστηκα, δυστυχώς, να τροποποιήσω αυτό το κομμάτι» δήλωσε στα σόσιαλ μίντια ο ίδιος συμπληρώνοντας πως στο μέλλον θα ενημερώσει σχετικά με τις νέες ημερομηνίες των συγκεκριμένων συναυλιών.

Στο μεταξύ προβλήματα που έχουν να κάνουν με μαζικές προγραμματισμένες εκδηλώσεις συναντάμε και στην Ευρώπη κυρίως λόγω της δυσκολίας των Ασιατών να μετακινηθούν αλλά και της άρνησης πολλών να συμμετέχουν σε πολυπληθείς διοργανώσεις.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με τους σχεδιαστές, τα μοντέλα, τους φωτογράφους αλλά και το κοινό να μην αποχωρίζονται τις μάσκες και τα αντισηπτικά τους! Οι περισσότεροι Κινέζοι σχεδιαστές πήραν απουσία μιας και δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν στην Ευρώπη τα ρούχα τους λόγω των πολυάριθμων ακυρώσεων πτήσεων. Και αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς ακολουθούν οι Εβδομάδες Μόδας στις άλλες μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου και η πιθανή απουσία των Κινέζων σχεδιαστών από αυτές μεταφράζεται σε ανυπολόγιστη οικονομική ζημία για την βιομηχανία της χώρας η οποία ηγείται στον τομέα της παραγωγής υφασμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε επίσης