Βελόπουλος: Δεν είμαστε έτοιμοι για σύρραξη με την Τουρκία

 

Την πεποίθηση ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο σύρραξης με την Τουρκία, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης σημείωσε πως «η Τουρκία δεν σέβεται διεθνείς συνθήκες, όπως δείχνουν οι κινήσεις της στην Κύπρο και αλλού, δείγμα ότι έχουμε έναν κακό γείτονα».

Όπως είπε «έχουμε ένα θεματάκι με μερικές τορπίλες, έχουμε ένα θεματάκι με μερικούς πυραύλους, μέχρις εκεί…» και πρόσθεσε ότι «ο Στρατός είναι έτοιμος, η πολιτική ηγεσία δεν είναι».

Εξέφρασε δε το ερώτημα, «είμαστε έτοιμοι εάν οι Τούρκοι στείλουν δύο πλοία έξω από το Σούνιο, στα 6 ναυτικά μίλια, να τα βυθίσουμε;».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε την ανακήρυξη ΑΟΖ, ώστε όπως ανέφερε να σταματήσει κάθε συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα, λέγοντας ότι θα είναι λανθασμένη μία προσφυγή στην Χάγη.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Βελόπουλος επανέλαβε τη θέση του για «μετακίνηση πληθυσμών παράτυπων μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, όπως η Γυάρος, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από κατοικημένες περιοχές», ενώ τάχθηκε υπέρ των μαζικών απελάσεων μεταναστών, μετά και τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε επίσης