Δένδιας για τις επαφές του στο Μόναχο: Εξηγήσαμε τα προβλήματα που δημιουργεί η τουρκική στάση

 

Σειρά διμερών επαφών, μεταξύ των οποίων και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είχε χθες ο Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους συνομιλητές του για την τουρκική στάση και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί, όπως εξήγησε ο ίδιος.

“Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα εν όψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω, ότι το ‘εναρκτήριο λάκτισμα’ ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού Προέδρου, του κ. Σταινμάιερ”, τόνισε ο κ. Δένδιας.

Όπως είπε, είχε διμερείς συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο ΥΠΕΞ όσο και με τους ομολόγους του της Βόρειας Μακεδονίας, της Μογγολίας, της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ της Μογγολίας υπεγράφησαν δύο συμφωνίες.

“Νομίζω μία μακρά ημέρα, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου”, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης