Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι “ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία”, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία στο πλαίσιο του "δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι “επί 4,5 χρόνια και παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες -οικονομικές, δημοσιονομικές- καταφέραμε να κάνουμε πολύ σημαντικά πράγματα για τα Γιάννενα και την Ήπειρο συνολικά”, με αποτέλεσμα οι περιοχές αυτές να βγουν από την “απομόνωση”, με σημαντικά έργα, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, οι τοπικές μονάδες υγείας, τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα -που δυστυχώς σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους- αλλά και η Ιόνια Οδός και οι υποδομές στο αεροδρόμιο, όπως ανέφερε.

“Δυστυχώς έχω την αίσθηση τους επτά μήνες της νέας κυβέρνησης ότι η Ήπειρος και τα Γιάννενα είναι ξανά στον αυτόματο πιλότο, όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αλλά και έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις καλένδες. Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά για την Ήπειρο και τα Γιάννενα, δεν είναι δηλαδή μία τιμωρία επειδή κατάγομαι απ’ αυτόν τον τόπο, αλλά είναι δυστυχώς μία κατάσταση που συμβαίνει συνολικά για τη χώρα”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Συνέχισε την κριτική του, λέγοντας πως “η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. Βλέπουμε άλλωστε πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”, ενώ ειδικά για το προσφυγικό, σημείωσε πως “οι μεγάλες προσδοκίες και οι υποσχέσεις αποδεικνύονται ότι ήταν απατηλές” για να προσθέσει ότι “η κατάσταση έχει γίνει πράγματι εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά μας ουσιαστικά σήμερα είναι αφημένα στην τύχη τους” και δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός “παρά μονάχα μία ακραία ρητορική”. Έκανε παράλληλα λόγο για “εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία”.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “επιβεβαιώνεται η προεκλογική μας εκτίμηση ότι ο τόπος και ο λαός όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μόνο τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων”. Θα κουβεντιάσουμε με τους πολίτες προκειμένου να δούμε “πώς θα οργανώσουμε την πάλη και τη δράση μας για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών και της κοινωνίας”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ