Στην Πάτρα για το μεταναστευτικό ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Πάτρα, παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θεοδωρου Κλιάρα με τους επιτελείς του Κεντρικού Λιμεναρχείου και Οργανισμου Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) με κυριάρχο θέμα το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κλιάρας ενημέρωθηκε πλήρως για τις μεθόδους που επιλέγουν οι μεταναστές και οι διακινητές τους για να εξελθουν παράνομα από την Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας. 

Κατά τη διαρκεια της συσκεψης του παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό "δόγμα" που ακολουθείται που είναι τα αυστηρά μέτρα και η μη χαλάρωσή τους ακόμα και τώρα που ο αριθμός των αλλοδαπών είναι μικρότερος. Επιπρόσθετα έγινε αναφορά στην πρόσφατη σύλληψη αλλοδαπών, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που φέρονται ως μέλη διακίνησης αλλοδαπών.

Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη ήταν η μείωση της γραφειοκρατίας και η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χρήστες του λιμένα. Για το γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος φαίνεται να έχει θέσει σε προτεραιότητα , ζητήθηκαν οι προτάσεις των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ενώ η συζήτηση στράφηκα και στις νέες αρμοδιότητες που έχουν πια οι Λιμενικές Αρχές ως προς τη χρήση του αιγιαλού και την τήρηση της νομιμότητας ως προς την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από επιχειρήσεις κλπ.