Θοδωρής Δρίτσας: Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουμε για το όνομα του κόμματος

Ο πρώην υπουργός που ανήκει στην εσωκομματική ομάδα των «53» αφήνει να εννοηθεί πως κανένα άλλο όργανο δεν μπορεί να αποφασίσει επί τούτου

Η όποια απόφαση για την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ (επί της ουσίας για να προστεθεί ένα συνθετικό, π.χ. «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία») θα πρέπει να παρθεί στο συνέδριο του Μαΐου, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Θοδωρή Δρίτσα που ανήκει στην εσωκομματική ομάδα των «53».

Όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Θέματος, «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα συνέδριο υψηλού κύρους και οι κρίσιμες αποφάσεις συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος, πρέπει να ανήκουν στο συνέδριο», ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο όσους εκτιμούν ότι η σχετική απόφαση θα πρέπει να παρθεί μέσω δημοψηφίσματος, το ερώτημα του οποίου θα αποκρυσταλλώσει η Κεντρική Επιτροπή.

Αναφορικά με το κείμενο απολογισμού της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει αναλάβει να συντάξει μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Αριστείδη Μπαλτά, ο βουλευτής σημείωσε πως «είναι η εντολή που πήραμε από τη Πολιτική Γραμματεία και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συντάξουμε ένα κείμενο που να θέτει σε μία κριτική αξιολόγηση και τα θετικά και τα αρνητικά, όχι μόνο της περιόδου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσων προηγήθηκαν από το ΄12 και μετά, θέλουμε να δούμε με λίγα λόγια τι πρέπει να κρατήσουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε από όλη αυτή την εμπειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και Ριζοσπαστική Αριστερά ήταν, είναι και θα είναι και δημοκρατική και ανανεωτική. Κανένας δεν τσακώνεται, τίθενται απόψεις».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ