Πάτρα: Επ' αόριστον αναβολή για την υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο - Τον βίαζαν από τα 8 του χρόνια!


Σε επ΄αόριστον αναβολή οδηγήθηκε χθες, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, η συγκλονιστική υπόθεση της κατ΄εξακολούθηση σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού, από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, από δύο θείους του και έναν συγχωριανό του.
Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί στη Ζάκυνθο πριν από πολλά χρόνια, με το ανήλικο παιδί να λεηλατείται κατ΄επανάληψη σωματικά και ψυχικά, χωρίς να έχει τη δύναμη να μιλήσει, μέχρι που κάποια ημέρα, μια θεία του αντιλήφθηκε τι συνέβαινε και κινητοποίησε τους γονείς και τις αρχές.
Οι τρεις δράστες, όλοι τους άνδρες άνω των 60 ετών, πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι και καταδικάστηκαν σε συνολικές ποινές κάθειρξης 50 ετών, κατά περίπτωση ή και μαζί, για τα αδικήματα της αποπλάνησης, του βιασμού και της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος του ανήλικου τότε παιδιού.
Η υπόθεση επέστρεψε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει οι τρεις καταδικασθέντες, όμως, το θύμα, που σήμερα βρίσκεται στην ηλικία των 21 ετών, δεν μπόρεσε να παρασταθεί στην ακροαματική διαδικασία.
Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, γιατί ο νεαρός βρίσκεται σήμερα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, αδυνατώντας να ξαναζήσει τα γεγονότα που τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την ψυχή του.
Σύμφωνα με ιατρικό έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο, το 21χρονο θύμα πάσχει από σύνθετη ψυχιατρική διαταραχή, διακατέχεται από αυτοκτονικούς ιδεασμούς, άγχος και φόβο για τη ζωή του, καθώς ζει ένα ατελείωτο μετατραυματικό στρες, του κατ΄ επανάλειψη βιασμού του, από την ηλικία των 8 έως 13 ετών.
Στο δικαστήριο παρευρέθηκε χθες, και ο ένας εκ των τριών καταδικασθέντων, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, σε 15 χρόνια κάθειρξη για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου.
ΗΠΙΟΤΕΡΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ...
Με τον νέο ποινικό κώδικα, η αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων είναι ηπιότερη και κατάφερε να πάρει αναστολή της πρωτόδικης ποινής του, επικαλούμενος λόγους επιβίωσης της οικογένειάς του.
Το δικαστήριο δέχθηκε να τον αφήσει προσωρινά ελεύθερο, καθώς έχει εκτίσει φυλάκιση δύο χρόνων και επτά μηνών, ενώ έχει και πάνω από 300 ημέρες εργασίας στις φυλακές του Κορυδαλλού, οι οποίες προσμετρούνται ως εκτιτέα ποινή. Ετσι, τον άφησε ελεύθερο, επιβάλλοντας ως όρους, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνισή του δύο φορές τοΝ μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να μην προσεγγίσει το θύμα.
 

πηγή: Πελοπόννησος

Διαβάστε επίσης