10ος Διαγωνισμός διηγήματος με θέμα "αριθμοί"

 

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοικτός έως 20/4/2020 & τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν 10 Ιουνίου

Η ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες και το Φεστιβάλ της Άμμου, ανακοινώνει την έναρξη του δέκατου – 10ου διαγωνισμού διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο.

Θέμα του διαγωνισμού: «Αριθμοί».

Ο διαγωνισμός όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 Απριλίου 2020. Το 1ο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές πέντε ημερών στη Σέριφο στη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άμμου, (25-30 Αυγούστου του 2020).

Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική, από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες/Strange Days Books. Υπάρχουν επίσης συλλεκτικά δώρα για τον πρώτο νικητή αλλά και για τρεις ακόμη συγγραφείς, κεραμικές δημιουργίες, φτιαγμένες ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands. Ο/η συγγραφέας του πρώτου βραβείου έχει τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο για έκδοση βιβλίου!

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ 

(Ελληνικό τμήμα)

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αριθμοί».

Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα (ή διηγήματα) μέχρι 2500 λέξεις. Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική γλώσσα.

2. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.

3. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ιστοσελίδα τους: www.paraxenesmeres.gr  (λεπτομέρειες πιο κάτω)

4. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο. Δεν υπάρχει πρόβλημα  αν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Γίνονται δεκτές περισσότερες συμμετοχές με την καταβολή της πληρωμής για κάθε μία. Ακόμη όμως και σε περίπτωση περισσότερων διακρίσεων στην συλλογή θα δημοσιευθεί μόνο ένα από τα διηγήματα του συγγραφέα, αυτό με την καλύτερη βαθμολογία.

5. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμό ή ψευδώνυμο και ένα τίτλος στο διήγημα. Δεκτός οποιοσδήποτε τίτλος εκτός από τον τίτλο του διαγωνισμού. Θεωρούμε επίσης ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.

- Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: [email protected]   ή  [email protected]

-στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε δύο βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες μέσα από την ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να αγοράσετε όποια βιβλία θέλετε ακολουθώντας τις πολύ απλές οδηγίες που υπάρχουν για τις αγορές στην ιστοσελίδα. Αρκεί ένα απλό e-mail στα: [email protected] ή [email protected] στο οποίο θα σημειώνετε την επιλογή των βιβλίων -υπάρχει αναλυτικός κατάλογος στην ιστοσελίδα:  http://paraxenesmeres.gr/books/ και τον τρόπο πληρωμής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την 10η Ιουνίου 2020.

- Από τα διηγήματα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό ένας ορισμένος αριθμός, (ανάλογα με τις συμμετοχές με 25 ανώτατο όριο) θα μπει στην μικρή λίστα και θα κυκλοφορήσει στη συλλογή «Ιστορίες με αριθμούς». Ό ίδιος αριθμός των επιλαχόντων διηγημάτων θα αναρτηθεί στο eyelands.gr και δημοσιευθεί στην Επιλογή eyelands.

- Το πρώτο βραβείο για το ελληνικό τμήμα είναι Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές πέντε ημερών στη Σέριφο στη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άμμου, τον Αύγουστο του 2020. Ο νικητής θα είναι ο τιμώμενος συγγραφέας στο 6ο φεστιβάλ της Άμμου όπου θα διαβάσει το διήγημά του και θα μιλήσει για το έργο του. Θα υπάρχουν επίσης τρία ακόμη βραβεία. Ο πρώτος νικητής/τρια και τρεις ακόμη διαγωνιζόμενοι θα έχουν ως επιπλέον δώρο ένα χειροποίητο ελληνικό εικαστικό κεραμικό.

Ο πρώτος νικητής/τρια βραβεύεται με χειροποίητο κεραμικό φτιαγμένο ειδικά για το διαγωνισμό. Τρία ακόμη ειδικά φτιαγμένα για το διαγωνισμό χειροποίητα κεραμικά θα δοθούν στους τρεις συγγραφείς που θα ακολουθήσουν στη βαθμολογία της επιτροπής. Τα δώρα θα παραδοθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης και παρουσίασης της συλλογής, το Νοέμβριο του 2020.

- Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα  με τη βαθμολογία τους (μέχρι 25 διηγήματα συνολικά) θα συμπεριληφθούν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις Παράξενες Μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα βρίσκεται μέσα από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία διανομής σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της χώρας. Σε αυτά θα συμπεριληφθούν μεταφρασμένα τα τρία πρώτα διηγήματα από το αγγλόφωνο τμήμα. Όλα τα διηγήματα του αγγλόφωνου τμήματος που θα μπουν στη Μικρή Λίστα του αγγλόφωνου τμήματος θα κυκλοφορήσουν σε ειδική έκδοση από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες και το αγγλόφωνο τμήμα της: Strange Days Books (η προκήρυξη για το αγγλόφωνο τμήμα δημοσιεύεται και στην ενότητα Storyland/short stories)

- Για όλους τους συγγραφείς της Μικρής Λίστας θα υπάρχει πιστοποιητικό διάκρισης.

Ο/η συγγραφέας του πρώτου βραβείου έχει τη δυνατότητα να υπογράψει συμβόλαιο για έκδοση βιβλίου! Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν επίσης τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση!

- Εκτός από τα διηγήματα που θα συμπεριληφθούν στη Μικρή Λίστα θα ανακοινωθεί και ένας αριθμός διηγημάτων (μέχρι 20) τα οποία θα αποτελούν την επιλογή eyelands και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr

www.paraxenesmeres.gr

Διαβάστε επίσης