Πάτρα: Το ΔΗΠΕΘΕ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 

Σε εγκάρδιο κλίμα κόπηκε στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, στην Όθωνος Αμαλίας και Καρόλου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το νέο έτος 2020. Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και όλοι ευχήθηκαν να είναι μία δημιουργική χρονιά για το ΔΗΠΕΘΕ σε όλα τα επίπεδα.

Η είδηση που προέκυψε είναι πως την άνοιξη και δη την Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση – αφιέρωμα στον εκλιπόντα συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο σε συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, του ΔΗΠΕΘΕ, της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ και του Μουσικού Γυμνασίου της Πάτρας. Θα είναι ένα πρώτο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο επικεντρωμένο στους ποιητές που μελοποίησε στη διάρκεια της μεγάλης καριέρας του ο Θάνος Μικρούτσικος.

Τις ευχές του για μία επιτυχημένη και δημιουργική χρονιά έδωσε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης όπως και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη που αναφέρθηκε στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο που θα ετοιμαστεί για την άνοιξη. Το φλουρί της βασιλόπιτας του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έπεσε σ’ ένα νέο παιδί, σπουδαστή της Δραματικής, τον Νίκο Γασπαρινάτο.

Διαβάστε επίσης