Τρίχρονο αγόρι παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από εμβόλιο για την ανεμοβλογιά

Στη Θεσσαλονίκη

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη το οποίο λίγο έλειψε να χάσει το τρίχρονο παιδί του από ένα εμβόλιο ανεμοβλογιάς.

Η μητέρα του τρίχρονου Χρήστου μίλησε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel για την περιπέτεια που έζησε και οδήγησε το παιδί της στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μια ανάσα από τον θάνατο καταγγέλλοντας απανωτά λάθη γιατρών.

«Πήγαμε για ένα εμβόλιο της ανεμοβλογιάς, το επαναληπτικό. Μετά από μιάμιση εβδομάδα άρχισε να εμφανίζει υπνηλία, πονοκεφάλους και εμετούς. Τον πήγαμε στα επείγοντα όπου και ο παιδοχειρουργός που τον είδε και ο παιδονευρολόγος μου έλεγαν ότι είμαι τρελή και ότι το παιδί είναι μια χαρά και να πάμε σπίτι. Την επόμενη μέρα, πήγαμε το παιδί στον παιδικό και μας πήραν τηλέφωνο να πάμε να πάρουμε το παιδί γιατί μας είπαν: “Αυτός δεν είναι ο Χρήστος που ξέρουμε”. Πήγαμε τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί μας έκαναν εξετάσεις αίματος οι οποίες έδειχναν ότι υπάρχει λοίμωξη. Αυτοί εστίασαν μόνο στην κοιλιά. Οπότε και μας έβαλαν για σκωληκοειδίτιδα» ανέφερε η μητέρα του.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση υγείας του τρίχρονου επιδεινώθηκε και έτσι αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας. «Εκεί όλοι ήταν εξαιρετικοί και έσωσαν το παιδί μου» ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

Ο τρίχρονος Χρήστος νοσηλεύτηκε για δυο εβδομάδες στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης και σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης.

«Είμαστε μέσα γιατί το παιδί δεν μπορεί να σιτιστεί, είναι με σωληνάκι που ξεκινάει από τη μυτούλα του και καταλήγει στο στομάχι, του δίνεται ειδικό γάλα γιατί έχουν ατροφήσει οι μύες και δεν μπορεί ούτε να φάει ούτε να μιλήσει» τόνισε η μητέρα του.

Διαβάστε επίσης