Εδώλιο για το ζεύγος Παπαντωνίου προτείνει ο εισαγγελέας

 

Ένα περίπου χρόνο μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση της «μίζας» που φέρεται να έλαβε για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του σε δίκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ζητεί να καθίσει στο εδώλιο ο άλλοτε «τσάρος» της οικονομίας και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος υπήρξε αποδέκτης παράνομων πληρωμών προκειμένου να ανατεθεί σε Γαλλική εταιρεία το 2003 ο εκσυγχρονισμός των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα τουλάχιστον 2.835.197 ελβετικά φράγκα που εμφανίζεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με την κατηγορία, αποτελούν ένα μόνο μέρος του «δώρου» που φέρεται να έφτασε στα χέρια του, το οποίο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ελβετικά φράγκα. Στην εισαγγελική πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίες, αριθμεί τις 1.300 σελίδες, περιγράφεται αναλυτικά η διαδρομή του παράνομου χρήματος.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται να διατηρούσε το παράνομο χρήμα εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή στην Ελλάδα. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, ενήργησε μαζί με την σύζυγο του, η οποία είχε, επίσης, προφυλακιστεί αλλά τον περασμένο Μάρτιο αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, ο Γιάννος Παπαντωνίου από την πρώτη στιγμή αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιμένοντας πως η επίμαχη σύμβαση υπήρξε επωφελής για το Δημόσιο.

Πάντως, τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του ζεύγους Παπαντωνίου έχει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης