«Προσωπική Μαρτυρία» θα λέγεται το νέο βιβλίο που έγραψε ο Γιάννος Παπαντωνίου στη φυλακή

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο πόνημα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου το οποίο όμως δεν γράφτηκε ούτε στο σπίτι του είτε στο γραφείο όπως τα προηγούμενα, αλλά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τίτλος του θα είναι «Προσωπική Μαρτυρία» και σε αυτό ο πάλαι ποτέ τσάρος της οικονομίας θα αποτυπώνει αναλυτικά όλη τη δικαστική περιπέτεια που τον οδήγησε στον προσωρινό εγκλεισμό του για 17 μήνες (χωρίς να έχει γίνει δικαστήριο) με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος την οποία ο ίδιος αρνείται.

Παράλληλα στις 140 σελίδες του βιβλίου, ο αποφυλακισθείς πριν από ένα μήνα οικονομολόγος κάνει εκτενή αναφορά στη ζωή των φυλακών όπως τη βίωσε ο ίδιος αλλά και στην πορεία του από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική μέχρι και σήμερα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαντωνίου θα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, στην υπουργοποίησή του, στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου και στην ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση αλλά και στο τι τελικά συνέβη με τα πολυσυζητημένα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Θυμίζουμε ότι ο γνωστός πολιτικός έχει γράψει στο παρελθόν πέντε ακόμη βιβλία που αφορούν την εκβιομηχάνιση, το σύγχρονο κράτος και την εθνική στρατηγική της χώρας ενώ έχει συμμετάσχει και σε ένα ακόμη για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Διαβάστε επίσης