Αφγανός μαχαίρωσε νεαρό Σομαλό στη Μόρια

 

Με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας 27χρονος Αφγανός που φέρεται ότι αποτέλεσε αιτία για να ξεσπάσουν συμπλοκές μεταξύ ομοεθνών του και Αφρικανών, το πρωί της περασμένης Παρασκευής έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Ο νεαρός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι έναν 20χρονο Σομαλό. Ο 27χρονος μαζί με άλλους ομοεθνείς του επιτέθηκαν στον Αφρικανό και σε τρεις φίλους και συμπατριώτες του τους οποίους είχε επισκεφθεί στη Μόρια για να αρπάξουν τα κινητά τους.

Οι Σομαλοί αντιστάθηκαν και οι επιτιθέμενοι τους χτύπησαν ενώ ο 20χρονος δέχθηκε πλήγμα από το μαχαίρι του 27χρονου και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, με την κατάσταση του να θεωρείται κρίσιμη. Το θύμα είχε γλιτώσει τον περασμένο Ιούνιο όταν βυθίστηκε η βάρκα που τον μετέφερε στη Λέσβο και από τότε διέμενε σε ξενώνα ΜΚΟ στη Μυτιλήνη.

Ο δράστης του τραυματισμού εντοπίστηκε το Σάββατο, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης των αστυνομικών στην δομή παραμονής αλλοδαπών, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι Αφγανοί που συμμετείχαν στην επίθεση, η οποία προκάλεσε την διαμαρτυρία των Σομαλών δυο ημέρες αργότερα.

Διαβάστε επίσης