Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 10 νεκροί από νέα φωτιά σε εργοστάσιο

 

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων κοντά στη Ντάκα του Μπανγκλαντές. Το συμβάν έγινε μόλις τέσσερις ημέρες έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών που λειτουργούσε χωρίς άδεια στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άτομα.

Το βράδυ της Κυριακής οι φλόγες τύλιξαν το μικρό εργοστάσιο κατασκευής ανεμιστήρων στη βιομηχανική συνοικία Γκαζιπούρ. Πυροσβέστες που μπόρεσαν να σβήσουν την πυρκαγιά με την οποία έδωσαν μάχη για περίπου δυόμισι ώρες εντόπισαν δέκα πτώματα στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιλούρ Ραχμάν, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Αξιωματούχοι σημείωσαν πως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο τριώροφο εργοστάσιο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας είναι ακόμα αδιευκρίνιστα.

Την περασμένη Πέμπτη τουλάχιστον 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παράνομο εργοστάσιο πλαστικών στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Οι πυρκαγιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, ειδικά την ξηρή περίοδο του χειμώνα, λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων ασφαλείας.

Τον Φεβρουάριο τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ιστορικό κτίριο της εποχής της μογγολικής αυτοκρατορίας σε ιστορική συνοικία τη Ντάκας. Τον Νοέμβριο του 2012, πυρκαγιά σε βιοτεχνία ενδυμάτων προς εξαγωγή στη Δύση είχε στοιχίσει τη ζωή σε 112 ανθρώπους.

Η χειρότερη καταστροφή σε βιομηχανίες ή βιοτεχνίες τα τελευταία χρόνια ήταν η κατάρρευση του κτιρίου Ράνα Πλάζα το 2013, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.100 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενες.

Διαβάστε επίσης