Σκεφθείτε αυτά πριν γυρίσετε σε πρώην

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετά περίπλοκες, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αισθανόμαστε άλλοτε πεταλούδες στο στομάχι και άλλοτε να μας «κόβονται» τα πόδια για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι, ξέρουμε όμως σίγουρα ότι έτσι νιώθουμε για εκείνον και όχι για κάποιον άλλον. Στο μεταξύ, βλέπουμε μερικές από τις αμέτρητες διαφορετικές αντιδράσεις, που έχει ο καθένας από εμάς σε αυτό το γνωστό σκίρτημα, όταν ένα ζευγάρι μάτια ιδωθεί με ένα άλλο.

Αυτό το σκίρτημα, συνήθως λίγο πριν οι τίτλοι τέλους πέσουν, μετατρέπεται σε κόμπο στο λαιμό, σε βάρος που δεν αντέχουμε άλλο και έπειτα ακολουθεί ο πόνος της απώλειας. Τι συμβαίνει όμως όταν δύο παλιοί σύντροφοι βρεθούν ξανά μετά από κάμποσο καιρό; Μια τυχαία συνάντηση είναι αρκετή για να σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι μία ενδεχόμενη επανασύνδεση. Θα είναι όμως σωστή; Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε, σκεφθείτε καλά τα ακόλουθα.

Μήπως βαριέστε;

Μήπως είστε μόνοι σας για αρκετό καιρό και απλά προσπαθείτε να βρείτε μία διέξοδο από την μοναξιά σας; Είναι πολύ λογικό να αισθάνεστε έτσι, ειδικά αν βγήκατε από μία μακροχρόνια σχέση και έχετε παραμείνει ελεύθερος για αρκετό καιρό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να επιστρέψετε απλά επειδή νιώθετε οικεία ή γιατί είναι η εύκολη λύση εκείνη την στιγμή. Σκεφθείτε καλά αυτό το ενδεχόμενο και επιδιώξτε μία επανασύνδεση μόνο αν σιγουρευτείτε ότι δεν ισχύει.

Είναι σωστό το timing;

Ενδεχομένως να μην έχετε ξεπεράσει ο ένας τον άλλον ή και να χωρίσατε επειδή το… ήθελαν οι συνθήκες και όχι εσείς. Ίσως να σκέφτεστε και οι δύο το ενδεχόμενο να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία ο ένας στον άλλον, είναι όμως η κατάλληλη στιγμή; Για να καταλάβετε και να είστε σίγουροι ότι αυτήν την φορά κάνετε σχέδια υπό διαφορετικές συνθήκες, σκεφθείτε το πρόγραμμα σας αλλά και του πρώην συντρόφου σας ενώ μην ξεχνάτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Αν συνειδητοποιήσετε ότι συγκλίνουν και ότι ο έρωτας παραμένει ζωντανός, ίσως να πρέπει να το δείτε εκ νέου.

Καταλάβατε τα λάθη σας;

Αυτό ισχύει και για τα δύο στρατόπεδα, μιας και σε μια σχέση κάνουν και οι δύο λάθη, άλλος λιγότερα και άλλος περισσότερα. Πριν τρέξετε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, ίσως θα πρέπει να κουβεντιάσετε με τον εαυτό σας και να μετρήσετε τα λάθη σας. Θα πρέπει παράλληλα να αναλογιστείτε και τα λάθη του άλλου ώστε να καταλάβετε αν πραγματικά τα έχετε ξεπεράσει, ώστε να προχωρήσετε μαζί παρακάτω. Ακόμα και αν είστε έτοιμοι να ξεχάσετε τα παλιά, πόσο σίγουροι είστε ότι αυτά δεν θα συμβούν ξανά;

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης