Υπόθεση Ριχάρδος: Γιατί ζητήθηκε περαιτέρω έρευνα

 

Νέες περιπέτειες για τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, ο οποίος καλείται και πάλι από τη δικαιοσύνη για να εξεταστεί για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, για την οποία, όμως, πριν από μερικούς μήνες είχε απαλλαχθεί.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ζήτησε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και να εξεταστούν και πάλι όλοι οι σημαντικοί μάρτυρες της συγκεκριμένης υπόθεσης. Οι δικαστές κρίνουν ότι τελικά υπάρχει λαθρεμπορία πίσω από τον Ριχάρδο και τους υπόλοιπους και κατ' επέκταση υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση.

Την ακριβώς αντίθετη άποψη έχει ο εισαγγελέας που πρόσφατα είχε προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Όμως το δικαστικό συμβούλιο εκτιμά ότι όλα αυτά τα χρυσαφικά, οι ράβδοι χρυσού, τα ρολόγια που βρέθηκαν στα ενεχυροδανειστήρια και στις αποθήκες δεν έχουν παραστατικά, δεν είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία, άρα είναι προϊόν λαθρεμπορίας.

Ετσι διατάσσει με βούλευμα παιρετέρω ανάκριση, για να προλάβουν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές να καταγράψουν την αξία όλου αυτού του χρυσού και να εκτιμήσουν πόσος είναι ο φόρος, ο ειδικός φόρος πολυτελείας και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε.

«Η σύλληψή μου, η περιπέτειά μου με τη δικαιοσύνη ήταν μια "παρεξήγηση". Έχω το δικαίωμα να έχω όσο χλιδάτη ζωή θέλω», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ριχαρδος.

«Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολύς κόσμος στην Ελλάδα έχει μείνει ακόμα με ερωτηματικά σχετικά με τη σύλληψή μου, τότε. Ήταν ας πούμε μια μεγάλη παραπλάνηση αυτό που συνέβη, παραπλανήθηκε κόσμος από λανθασμένες πληροφορίες ότι υπάρχουν φόροι και δασμοί και επηρέασαν λίγο τις Αρχές στην αρχή και έγινε αυτό το "τραγικό λάθος". Λάθος που είναι ανθρώπινο γιατί όταν η αστυνομία κάνει χίλια καλά μπορεί να κάνει κι ένα λάθος» είχε επισημάνει ο ενεχυροδανειστής.

Και είχε προσθέσει: «Μόλις ήρθε το χαρτί από την Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων κι ανέφερε μέσα ότι δεν πρόκειται για λαθρεμπορία η περίπτωσή μου, διότι ούτε στο λεωφορείο αυτό που πιάστηκε υπήρχαν τίποτα από πράγματά μου αλλά ήταν από άλλο ενέχειροδανειστήριο. Αλλά και αυτοί αθωώθηκαν μετά, διότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ότι δεν υπάρχουν φόροι και δασμοί, ούτε ένα ευρώ. Αλλά εμένα γινόντουσαν μόνο εξαγωγές στο τελωνείο, νομιμότατα. Ποτέ δεν έστειλα εκτός τελωνείου. Υπήρξε μια παρεξήγηση και με συνδέανε με όλα τα ενεχυροδανειστήρια της Αθήνας, ούτε κι εγώ ήξερα τι συμβαίνει. Μόλις ήρθε το έγγραφο από την Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων και αποδείκνυε ότι είμαι αθώος, βγήκαν αμέσως οι κατηγορίες της λαθρεμπορίας. Τότε διέταξε η ανακρίτρια την απελευθέρωσή μου και ελευθερώθηκα. Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία για μένα όλο αυτό, έχω συγχωρέσει τους ανθρώπους που καταλάθος το δημιούργησαν και προχωράω μπροστά» είχε εξηγήσει στην συνέντευξη του πριν από λίγο καιρό.

Διαβάστε επίσης