Μητσοτάκης: Σήμερα η ομιλία του στο ΕΛΚ - Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

 

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα στις 11:50, στην κεντρική του ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στην Κροατία.

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι «για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο».

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να είναι ουσιαστική πολιτική ο επιμερισμός των βαρών και η αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό και προσφυγικό και «δεν μπορεί να μένει κενό γράμμα».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της. «Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Οι συνθήκες στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολες» σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο εκδήλωσης διαλόγου με νέους Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ.

Η δεύτερη ημέρα του πρωθυπουργού στο Ζάγκρεμπ θα ξεκινήσει με τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς στις 9:00 (ώρα Ελλάδος).

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επιστρέψει στη Ζάγκρεμπ αρένα για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ και να ψηφίσει στις εκλογές για τους αντιπροέδρους του κόμματος, στις οποίες μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης