Στη Μυρσίνη οι πρόσφυγες από τη Μονή Πορετσού - Αντιδράσεις για τις συνθήκες διαμονής και στη Δίβρη - "Καλύτερα στη Μόρια" ΦΩΤΟ

ΑΦΙΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στην δομή φιλοξενίας του LM Village στην Μυρσίνη μεταφέρθηκαν οι 55 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν δέχθηκαν να διαμείνουν στην Ιερά Μονή Πορετσού στην ορεινή Αχαΐα, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Ηλεία - Ι.Μ. Πορετσού: Όπως ήρθαν φεύγουν οι πρόσφυγες - Αναμονή για τους 100 περίπου φιλοξενούμενους - ΦΩΤΟ

mirsini-3.jpg

Στην πλειοψηφία τουςείναι Αφρικανοί, γυναίκες και παιδιά, από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Κονγκό, ενώ τελικά υπάρχουν ανάμεσά τους και 16 Σύριοι.

Στην Μυρσίνη σύμφωνα με πληροφορίες θα διαμείνουν σε κοινόχρηστούς χώρους για δύο ημέρες έως ότου αποφασιστεί που θα μεταφερθούν.

Η δομή είναι πλήρης και ίσως μόνο να μπορεί να φιλοξενήσει τους 16 Σύριους.

mirsini-5.jpg

Δίβρη: Αντιδράσεις από μετανάστες, κατοίκους και φορείς για την δομή φιλοξενίας

Πρόσφυγες από τη Συρία περίμεναν στη Δίβρη και παράτυποι μετανάστες από το Αφγανιστάν  και το Ιράκ μεταφέρθηκαν εκεί από την Μόρια.

Δυτική Ελλάδα: Έφτασαν οι πρώτοι μετανάστες στην Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης - Έτοιμα τα δωμάτια φιλοξενίας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το κυριότερο όμως είναι πως οι χώροι των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Δίβρης δεν ικανοποιούν ούτε τους μετανάστες, ούτε τις τοπικές αρχές, ενώ προκαλεί αντιδράσεις και στους κατοίκους όλη η κατάσταση που διαμορφώνεται.

Οι 105 κυρίως γυναίκες με παιδιά από τα δύο κράτη της Ασίας, δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για το χώρο που μεταφέρθηκαν.

Όπως και στην περίπτωση της Ι.Μ. Πορετσού έτσι και εδώ υπήρξαν αντιδράσεις και συνέκριναν την Μόρια με την δομή στην Δίβρη, λέγοντας πως η Μόρια ήταν καλύτερη.

Την παρέμβαση της Ι.Μ. Ηλείας στο θέμα ζήτησε και ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος καθώς οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο χειμώνα στις εγκαταστάσεις δεν είναι κατάλληλες.

divri_meta-2.jpg

divri_meta-9.jpg

divri_meta-6.jpg

Με πληροφορίες ilialive.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ