Πατρών - Πύργου: H Ηλεία στον αγώνα και η Αχαΐα... παρακολουθεί!


Η προσέγγιση από τους φορείς των δύο νομών διαφέρει. Οι Ηλείοι θα αποφασίσουν μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο για πανηλειακή απεργία.
Η συμμετοχή πολιτών και φορέων στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε εν πολλοίς από την Δημοτική Αρχή του Πύργου ήταν ενθαρρυντική. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ήταν το ισχυρό αίτημα , αλλά σε αυτό προστέθηκαν τα πυρόπληκτα δάνεια, η διάθεση των χρημάτων για τις πυρκαγιές του 2007 και η αναστολή λειτουργίας ΤΕΦΑΑ στον Πύργο. Έτσι, οι διοργανωτές διεύρυναν το κοινό που απευθύνθηκαν.
Ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του επειδή εξαιρέθηκε από την πρόσφατη συνάντηση των Δημάρχων του νομού με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα, στη συγκέντρωση είπε ότι περιμένει από τους συναδέλφους του να δει ποια στάση θα κρατήσουν, καθώς όσα τους είπε ο υπουργός έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους. Φαίνεται πάντως ότι ο Δήμαρχος Πύργου περιορίζει σταδιακά τις πρωτοβουλίες του στα όρια της Ηλείας, καθώς οι κρούσεις που -ο ίδιος έλεγε στην «Π» πρόσφατα ότι- έκανε σε συναδέλφους του από την Αχαΐα, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Πράγματι, στην πλευρά της Αχαΐας οι πρωτοβουλίες έχουν εξαντληθεί σε αγωνιστικές δηλώσεις στο Τύπο και επιστολές προς το Υπουργείο, συζητώντας για το ενδεχόμενο αλλαγής της χάραξης. Αυτά βλέπουν στην Ηλεία και θεωρούν ότι οι γείτονες τους σαμποτάρουν το έργο και οδηγούν την κατασκευή του στις καλένδες. Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών δεν έχει αφιερώσει ούτε μια λέξη στο αίτημα κάποιων φορέων και κατοίκων για αλλαγή χάραξης, δείχνοντας με τον τρόπο της ότι έχει κλείσει προ πολλού και δεν το συζητάει καν. Η στάση των τοπικών αρχών επιτρέπει την εκτίμηση ότι παρεμβαίνει στο θέμα ευκαιριακά (αραιά και που) σαν να το χρησιμοποιεί για να «κερδίσει» κάτι άλλο από το υπουργείο Υποδομών.
πηγή: Πελοπόννησος