Ποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν ακμή;

Θες καθαρό δέρμα; Τότε μάλλον πρέπει να προσέχεις τι τρως! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα, που έγινε από Γάλλους ερευνητές, οι οποίοι εξέτασαν πάνω από 6.700 εθελοντές από 6 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Ευρώπης. Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο 28ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας (EADV2019), που πραγματοποιήθηκε 9-13 Οκτωβρίου 2019 στη Μαδρίτη.

Τα αποτελέσματα
Ορισμένες διατροφικές συνήθειες, το έντονο στρες και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με τις εξάρσεις της ακμής, η οποία επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που την καθιστά την 8η συχνότερη πάθηση. Το 40% των ενηλίκων, κυρίως γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας παρουσιάζουν ακμή. Ακόμη, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, με τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά, τα σνακ με πολλά λιπαρά να σχετίζονται με τις εξάρσεις της ακμής. Συγκεκριμένα τα ευρήματα έδειξαν ότι το 48,2% κατανάλωνε σε καθημερινή βάση γαλακτοκομικά προϊόντα, το 29,7% των πασχόντων από ακμή έτρωγαν πολλά γλυκά, το 37% των πασχόντων από ακμή έτρωγαν συχνά σοκολάτες και τέλος το 39,9% έτρωγε προϊόντα με ζύμη.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο εύρημα ήταν ότι το 62% των ατόμων με ακμή τσιμπολογούσαν στη διάρκεια της ημέρας. Επιπροσθέτως, το 35,6% κατανάλωνε συχνότερα αναψυκτικά και χυμούς με ζάχαρη. Το πιο περίεργο εύρημα, όμως, ήταν πως η ακμή ήταν πιο συχνή σε άτομα που λάμβαναν συστηματικά πολλά συμπληρώματα προβιοτικών (16,4% έναντι 5,2%) ή πρωτεΐνης ορού γάλακτος (11% έναντι 7%,3%), όπως είπε στο συνέδριο η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Brigitte Dréno, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νάντης. Αντιθέτως, αναμενόμενο ήταν το εύρημα ότι οι περισσότεροι πάσχοντες από ακμή χρησιμοποιούσαν αναβολικά εναντι των ατόμων χωρίς ακμή (11,9% έναντι 3,2%), δεδομένου ότι η ακμή είναι γνωστή παρενέργεια των ουσιών αυτών. Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που κατά το παρελθόν είχε σχετιστεί με τις εξάρσεις της ακμής, το κάπνισμα, στην παρούσα μελέτη δεν φάνηκε να έχει σχέση.

https://www.olivemagazine.gr/

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ