Τι είν’ η Ελλάδα μας...

Του Παντελή Μπουκάλα

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Ευτυχώς. Δεν είναι οι λιγοστοί ακροδεξιοί που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Εξω οι λάθρο» και με τον φασιστικών συνυποδηλώσεων κέλτικο σταυρό στο πανό τους να μαγαρίζει το όνομα «Ιερός Λόχος» που διάλεξαν για τίτλο τους. Απορίας άξιον πώς δεν κατέστρεψαν κάποιο εβραϊκό μνημείο στο πέρασμά τους, όπως το συνηθίζουν οι «ελληνόψυχοι», μια και στο στενό μυαλό τους το μόνο σενάριο που χωράει προβλέπει ότι οι σιωνιστές και το Ισλάμ συνωμοτούν να υφαρπάξουν την Ελλάδα από τους Ελληνες. Υπό την καθοδήγηση του Ασμοδαίου με το ψευδώνυμο Σόρος.

Η Ελλάδα δεν είναι οι μερικές δεκάδες «ανησυχούντες πολίτες» που κυνηγούν αγριεμένοι και με λεξιλόγιο αποκαλυπτικό του ήθους τους τα λεωφορεία των προσφύγων από χωρίου εις χωρίον και από πόλη σε πόλη – στα Βρασνά, στη Σκύδρα, στη Νάουσα, στα Γιαννιτσά κι αλλού. Δεν είναι ούτε οι επίσης μετρημένοι στα δάχτυλα πεντέξι (ακροδεξιών) χεριών που, με την επιστασία δημοτικών αρχόντων ή όχι, στήνουν μπλόκο στα λιμάνια για να μη δέσουν τα «πειρατικά», είτε για βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες πρόκειται είτε για πλοία της γραμμής που μεταφέρουν ξεριζωμένους.

Αλλά, κακά τα ψέματα, Ελλάδα είναι και αυτοί. Βρίσκουν μάλιστα πάντοτε πρόθυμα κανάλια, πανελλαδικά και τοπικά, να τους υπερπροβάλλουν. Τους εμφανίζουν σαν μέγα πλήθος –με τη βοήθεια κουτοπόνηρων πλάνων– και τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν δίχως αντίλογο το παραλήρημα της «ιερής οργής» τους. Ακόμα και όσοι απειλούν ότι «θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους», δηλαδή τις καραμπίνες, παρελαύνουν σαν ήρωες εθνοφύλακες σε μια μικρή οθόνη ανενδοίαστα κίτρινη. Τα ίδια ακριβώς αιμοβόρα συνθήματα ακούγονταν και την εποχή της «εισβολής των Αλβανών», όταν υπήρχαν δίαυλοι που έστηναν επ’ αμοιβή μπροστά στην κάμερα «αγανακτισμένους υπερασπιστές του χώματος που μας παρέδωσαν οι παππούδες μας», που είχαν στα χωράφια και τα κοπάδια τους φτηνούς Αλβανούς.

Ελλάδα, ας μην το κρύβουμε, κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από μυθεύματα περί «φιλόξενων γονιδίων», είναι και όσοι εμπορεύονται μίσος με ψευδέστατα ισλαμοφαγικά και εβραιοφαγικά πρωτοσέλιδα. Είναι και όσοι διακινούν χοντροκομμένα φέικ νιους από τα σόσιαλ μίντια. Είναι και οι συλλέκτες ψήφων τύπου Βελόπουλου, οι οποίοι, καλύπτοντας το κενό της Χρυσής Αυγής, απαιτούν να τειχιστεί και να ναρκοθετηθεί ο Εβρος και να εξοριστούν οι «λάθρο» σε ξερονήσια. Οχι, δεν θα τους πηγαίνει νερό η υδροφόρα. Ας φροντίσει ο Αλλάχ τους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε επίσης