Στην Πάτρα σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Σε εκδήλωση της ΔΚΜ ενόψει εκλογών

Την Πάτρα θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, σήμερα Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019. Ο Γ. Στασινός θα έχει συνάντηση με μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών και με συναδέλφους από τον τεχνικό κόσμος της περιοχής μας, στο Big Ben (πεζόδρομος Αγίου Νικολάου 28), στις 15:00.

Σε ανακοίνωση τηςε ΔΚΜ αναφέρεται: Η επίσκεψη εντάσσεται στις δράσεις της ΔΚΜ ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΚΜ με καλεσμένο τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, και φυσικά να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για να προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας δρόμους για το επάγγελμά μας και για την κοινωνία.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής της αυθαίρετης δόμησης (προϊόν συνεργασίας του ΤΕΕ με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) για την υποβολή και διαχείριση αιτημάτων υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών σύμφωνα με το Ν. 4014/2011 καθώς και βεβαιώσεων μηχανικού σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23 του ίδιου νόμου. Επίσης, αναπτύξαμε το e- Άδειες, ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών και πετύχαμε την διασύνδεση με το σύστημα αιτήσεων για ελεγκτές δόμησης, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και παρακολούθησης αιτήματος απευθείας από το σύστημα, αντλώντας αυτόματα τα στοιχεία και τα αρχεία της άδειας. Πετύχαμε ακόμα την αναγνώριση των ενιαίων 5ετών σπουδών των Μηχανικών ως επιπέδου Integrated Master.

Στο ασφαλιστικό και το φορολογικό προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «νόμου Κατρούγκαλου», καθώς και για τις αναδρομικές εισφορές που έχουν επιβληθεί με προηγούμενο νόμο,  αλλά και για την ακύρωση της διαβίβασης στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) των οφειλών Μηχανικών στον ΕΦΚΑ.

Πείσαμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΕ, Γ. Στασινού, για την δημιουργία και καθιέρωση του ενιαίου ψηφιακού χάρτη ΟΝΕ clickLIS, ώστε να παρέχονται όλες οι διοικητικές πράξεις με ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή για όλους τους πολίτες και τους επενδυτές.

Διεκδικούμε:

Ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου – προσαρμογή του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας
Συνεργασία ΤΕΕ – ΥΠΕΝ για τη διεύρυνση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Ελεγκτών Δόμησης
Δημιουργία και ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Τράπεζας Γης, για την επίλυση των θεμάτων μεταφοράς συντελεστή δόμησης και πολεοδομικού σχεδιασμού, ολοκλήρωση των ρυθμίσεων αυθαιρέτων και δημιουργία νέας αγοράς δικαιωμάτων δόμησης
Χρήση της Ηλεκτρονικής Τράπεζας Γης ως χρηματοδοτικού εργαλείου για την αποκατάσταση των όψεων των διατηρητέων κτιρίων
Αναστολή ΦΠΑ για όλα τα νεόδμητα ακίνητα, των οποίων η άδεια θα εκδοθεί έως το 2023
40-50% έκπτωση φόρου για εργασίες ενεργειακής εξοικονόμησης, σεισμικής θωράκισης και αισθητικής αναβάθμισης
Καθιέρωση διαβάθμισης τεχνικής ευθύνης. Κάθε απασχολούμενος στον τεχνικό τομέα να έχει τις ευθύνες που αναλογούν στο έργο του
Αναγνώριση του Integrated Master των Μηχανικών για τη μισθολογική και υπηρεσιακή ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων
Όχι στην άνευ όρων και προϋποθέσεων αναβάθμιση σχολών 3-4ετούς φοίτησης σε 5ετούς
Επαναφορά και εφαρμογή της απόδοσης από το ΤΕΕ σε συνεργασία με την ΕΜΔΥΔΑΣ του πόρου 6/οοο για τους Μηχανικούς του Δημόσιου Τομέα
Ενεργό συμμετοχή και ισχυρό λόγο για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών
Προετοιμασία και δημιουργία σχήματος πιστοποίησης εκτιμητών ακινήτων από το ΤΕΕ για Μηχανικούς
Καθιέρωση του Εθνικού Μητρώου Υποδομών για όλα τα έργα υποδομών στη χώρα
 Δημιουργία Εθνικού Μητρώου Ψηφιακών Υποδομών
Συντονισμός και πρωτοβουλία για ενιαίο κάλεσμα των εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου για ουσιαστική και οριστική λύση του προβλήματος των ασυνήθιστα υψηλών εκπτώσεων σε έργα και μελέτες στις δημόσιες συμβάσεις.

Διαβάστε επίσης