Μανιαδάκης για Novartis: Ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων

«Προσωπικά ούτε είδα , ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης μετά την μαραθώνια κατάθεση του στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και πλέον κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis κατέθετε για περίπου πέντε ώρες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Η κατάθεση του, η οποία σύμφωνα με αρμόδιες πηγές θεωρείται σημαντική,
επικεντρώθηκε στη σχέση του με τους εισαγγελείς διαφθοράς και στην διαδρομή που ακολουθήθηκε ώστε από προστατευόμενος μάρτυρας να καταστεί κατηγορούμενος ωστόσο ο κ. Μανιάδακης φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εισαγγελείς δεν ενεργούσαν αυτοβούλως αλλά λογοδοτούσαν για τους χειρισμούς τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να μην αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Ο καθηγητής, λένε οι πληροφορίες, έκανε λόγο για ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί, η ίδια η δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει» είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης ο οποίος έστρεψε τα βέλη του στους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας πως πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι "ανακριβή και αναξιόπιστα" και έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο κ. Μανιαδάκης είπε πως θεωρεί ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο , με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν απο τη δικαιοσύνη.

Ο νομικός παραστάτης του κ. Μανιαδακη, Θ. Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Όπως είπε με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

Διαβάστε επίσης