Α. Λοβέρδος για την ομόφωνη απαλλαγή του: «Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας»

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ομόφωνη απαλλαγή του από την κατηγορία της δωροληψίας όσο αφορά το σκάνδαλο της Νοvartis.

«Ημέρα δικαίωσης, ημέρα νίκης, ημέρα χαράς. Προσωπική δικαίωση αλλά και, ας μου επιτραπεί, νίκη της Δημοκρατίας εναντίον εκείνων που την υπονόμευαν. Η αλήθεια και το δίκαιο είναι αήττητοι αντίπαλοι της αδικίας και της συκοφαντίας. Είναι όμως και οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι εκείνου που βάλλεται αδίκως», τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και συνεχίζει: «Σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας Novartis είχα πάντοτε με το μέρος μου και την αλήθεια και το δίκαιο. Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Επιχειρήθηκε έως την τελευταία στιγμή με τρόπο αδίστακτο η πολιτική, η ηθική και η προσωπική μου εξόντωση. Δεν τα κατάφεραν. Το βούλευμα της 9ης Αυγούστου 2022 αποκαθιστά μία τεράστια αδικία. Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ». 

Να θυμίσουμε ότι όπως έγινε σήμερα γνωστό, ομόφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος από την κατηγορία της δωροληψίας όσο αφορά το σκάνδαλο της Νοvartis.

Οι δικαστές αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου,η οποία ζητούσε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού. 

Με αυτό τον τρόπο κλείνει και ο τελευταίος φάκελος για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης