Τρόμος: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε και τραυμάτισε τέσσερα άτομα

ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Τον τρόμο και τον πανικό έζησαν το πρωί της Δευτέρας τέσσερις περαστικοί από την οδό Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Διόνυσου, όταν τους επιτέθηκε αγέλη σκύλων, με αποτέλεσμα τα εξαγριωμένα τετράποδα να τους προκάλεσαν τραύματα από τις δαγκωματιές, στα πόδια και τα χέρια.

Και οι τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκαν προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα σ’ όλους έγινε αντιλυσσικό εμβόλιο, καθώς τα σκυλιά είναι αδέσποτα και βέβαια δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλα ξεκίνησαν στης 10:30 το πρωί της Δευτέρας, όταν δυο εργαζόμενοι σε ιδιωτική νευρολογική κλινική και δυο αλλοδαποί, ένας Βούλγαρος και μια υπήκοος Αλβανίας, περπατούσαν στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Διόνυσο, με σκοπό να φτάσουν στην στάση του λεωφορείου προκειμένου να πάνε στις εργασίες τους.

Ξαφνικά τους επιτέθηκε μια αγέλη από 12 σκυλιά και αμέσως άρχισαν να τους δαγκώνουν στα χέρια και τα πόδια, ενώ οι έντρομοι πολίτες προσπαθούσαν να προφυλαχθούν και να διώξουν τα σκυλιά με φωνές.

Τα εξαγριωμένα τετράποδα σταμάτησαν την επίθεση όταν βγήκε από μονοκατοικία που βρίσκεται στο σημείο ένας 39χρονος οποίος μάλιστα είναι Δημοτικός υπάλληλος στο Διόνυσο και έδωσε εντολή στα σκυλιά ανάμεσα τους και ορισμένα ράτσας πιτ μπουλ να σταματήσουν την επίθεση στους έντρομους περαστικούς.

Όταν πλέον οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο και ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, πλήρωμα περιπολικού του τοπικού Τμήματος έσπευσε στο σημείο και έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν συνέλαβαν τον 39χρονο ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας που βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης, καθώς αποδείχθηκε πως 6 από τα 12 σκυλιά που επιτέθηκαν στους ανυποψίαστους περαστικούς, ήταν δικά του.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν πραγματοποίησαν έρευνα στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, καθώς βρήκαν 9 κουταβάκια. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως την αγέλη των σκύλων ο 39χρονος την μάζευε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και στο εσωτερικό της αυλής του και τους έδινε τροφή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής που αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο να τον καταγγείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Τα κουτάβια που βρέθηκαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας, τα παρέλαβε ο Δήμος της περιοχής, όπως και τα 6 σκυλιά που ανήκαν στον 39χρονο και πλέον φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο τετράποδων, στην ίδια περιοχή.

Τι αναφέρει ο Δήμος Διονύσου

Αναφορικά με λυπηρό περιστατικό επίθεσης σκύλων σε βάρος πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, και μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ο Δήμος Διονύσου διευκρινίζει τα κάτωθι:

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, σκυλιά τα οποία φυλάσσονταν σε ιδιωτικό χώρο, στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, διέφυγαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο από αυτά να επιτεθούν σε πολίτες και να τους τραυματίσουν.

Δύο ήταν τελικά οι άτυχοι πολίτες που δέχθηκαν την επίθεση, οι οποίοι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία Φλέμιγκ αντίστοιχα. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους, ενώ αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Ο Δήμος Διονύσου, αμέσως μετά το συμβάν, με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Τσουδερού, ειδοποίησε χωρίς καθυστέρηση τις Αστυνομικές Αρχές και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ επιλήφθηκε του περιστατικού, μεταφέροντας προσωρινά τα σκυλιά, με εντολή της Εισαγγελίας, σε Κτηνιατρική Κλινική καθώς και Ξενοδοχείο Ζώων, με τα οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση.

Υπογραμμίζεται ότι τα εν λόγω σκυλιά ανήκουν σε ιδιώτη, ενώ η Αστυνομία ήδη διερευνά την απόδοση ευθυνών σε σχέση με το περιστατικό.

πηγη: newsit

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ