Ένα Toyota μόνο για τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Η εποχή των Heisei (ξεκίνησε στις 8 January 1989, μετά τον θάνατο του Αυτοκράτορα Hirohito και όταν ο γιος του Akihito έγινε ο 125ος αυτοκράτορας) έφτασε στο τέλος της και η εποχή των Reiwa ξεκίνησε (η επίσημη μετάβαση της αυτοκρατορίας στον μεγαλύτερο γιο του Akihito, τον Naruhito) την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, η πραγματική τελετή στέψης του νέου αυτοκράτορα, θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου.

Με την παρουσία ξένων αξιωματούχων και απεσταλμένων από 190 χώρες, ο Naruhito θα ανακηρυχθεί ο 126ος αυτοκράτορας και φυσικά θα χρειαστεί νέο αυτοκίνητο. Στην «βασιλική παρέλαση» ο Naruhito, ο αυτοκράτορας θα μεταφερθεί σε μια διαδρομή 4,6 χιλιομέτρων από το Αυτοκρατορικό Παλάτι, μέσα από το Τόκιο, στο Akasaka Palace. Η διαδρομή θα διαρκέσει 30 λεπτά και επιλέχθηκε για να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην πόλη (!!!) και για να μπορούν να φωτογραφίσουν την πομπή όσοι βρεθούν εκεί.

Στην τελετή πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τόσο ο Αυτοκράτορας όσο και το… αυτοκίνητο.  Το ένα και μοναδικό Toyota Century Convertible βασίζεται στην τρίτη γενιά Toyota Century (παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show το 2017). Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με πλούσια παράδοση στην αυτοκρατορική οικογένεια το οποίο είναι κατασκευασμένο στο χέρι. Η μετατροπή του σε ανοιχτό έγινε σε έξι εβδομάδες. Έχει έξι στρώματα βαφής και έξι στρώματα διάφανο βερνίκι, το οποίο έγινε φυσικά χειροποίητα. Εκτός από την αφαίρεση της κορυφής, τα πίσω καθίσματα είναι τοποθετημένα ψηλότερα κατά 4 εκατοστά με την πλάτη τοποθετημένη στις 25 μοίρες για την ανεμπόδιστη θέα της βασιλικής αυτοκινητοπομπής από τους θεατές και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Το όχημα θα έχει το χρυσό αυτοκρατορικό έμβλημα στους προφυλακτήρες (εμπρός και πίσω) στη θέση της πινακίδας.

Μετά από σύντομη πρεμιέρα του θα το δούμε ξανά στο Παλάτι του Τόκιο και του Κιότο και σε ειδικές εκδηλώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της βασιλικής οικογένειας μετά από περίπου 30 χρόνια. Το τελευταίο, ήταν μία  Rolls Royce Corniche του 1990 η οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο δύο φορές.

Διαβάστε επίσης